Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Jeugdwerk Limburg op 3 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onbeperkt jeugdwerk

Wij vinden dat elk kind moet kunnen deelnemen aan jeugdactiviteiten, ongeacht hun achtergrond, lichamelijke of geestelijke vermogens, financiële status, geaardheid of het ontbreken van een lidmaatschap. Door kennisdeling, het bewustzijn vergroten, training en duiden van blinde vlekken, zorgen we dat er uiteindelijk niemand meer wordt buitengesloten.

Samen eten, samen delen: Inclusiviteit aan de eettafel

In jeugdwerk is het belangrijk dat elk kind zich welkom voelt, ook aan de eettafel. Houd jouw organisatie rekening met verschillende eetgewoonten vanwege religie of overtuiging, zoals halal, koosjer, vegetarisch of veganistisch? Met onze tips zorg je ervoor dat niemand zich meer buitengesloten voelt tijdens gezamenlijke maaltijden.

Inclusieve communicatie voor jeugdwerkorganisaties

Als jeugdwerkorganisatie wil je dat elk kind zich betrokken en gewaardeerd voelt. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe je communiceert. Niet iedereen praat of begrijpt op dezelfde manier, dus hoe zorg je ervoor dat jouw communicatie iedereen aanspreekt? Dit blog geeft praktische tips om je communicatie inclusiever te maken.

Drie praktische stappen om discriminatie binnen jeugdwerkorganisaties aan te pakken

In 2023 ervoer meer dan 10% van de Nederlanders ouder dan 15 jaar discriminatie. Ook binnen jeugdwerkorganisaties is dit een issue, waarbij jongeren zich buitengesloten kunnen voelen vanwege hun afkomst, geslacht of seksuele oriëntatie. Ontdek hoe jouw organisatie een inclusieve omgeving kan creëren waarin elk kind zich welkom en gewaardeerd voelt.

kinderarmoede-jeugdwerkorganisaties-onbeperkt jeugdwerk

Natuurlijk wil je als jeugdwerkorganisatie dat elk kind mee kan doen aan de toffe activiteiten die je organiseert. Maar de harde realiteit is dat niet alle ouders dit kunnen betalen. Hoe zorg je dat een kind alsnog kan meedoen?

onbeperkt jeugdwerk

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt om mee te doen in de maatschappij. Het doel van Jeugdwerk Limburg is ook zorgen dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen aan activiteiten die goed zijn voor hun ontwikkeling. Maar wat betekent eigenlijk een 'inclusieve' aanpak? Wat moet je daarvoor doen? En hoe zorg je ervoor dat het echt gebeurt?

casusvoorbeelden-onbeperkt-jeugdwerk

Tijdens onze digitale uitwisselingsbijeenkomst op 27 mei zal onze speciale gast van het Verwey-Jonker Instituut waardevolle tips en handvatten delen over het omgaan met diverse situaties binnen het jeugd- en jongerenwerk. Maar om deze bijeenkomst extra waardevol te maken, hebben we jouw hulp nodig!

inzamelingsactie knutselmateriaal

Voor veel kinderen zijn de geliefde tradities van Sinterklaas surprises maken en Kerst cadeautjes ontvangen geen vanzelfsprekendheid. Het ontbreken van financiële middelen thuis betekent vaak dat zij vanaf de zijlijn moeten toekijken. Dit jaar kunnen we daar samen verandering in brengen. Doe mee met onze inzamelingsactie.

jongeren makenzich zorgen

Jongeren maken zich steeds vaker zorgen over hun toekomst en voelen zich niet gehoord binnen de maatschappij. Om hier verandering in te brengen is het belangrijk dat politiek, beleidsmakers en de samenleving actief jongeren betrekken en hun stem serieus nemen. Daarom hebben we diverse werkvormen opgezet om hun zorgen en behoeften boven tafel te krijgen. Help jij ons mee?

onbeperkt jeugdwerk

Jeugdwerk Limburg vindt het belangrijk iedereen zoveel mogelijk mee kunnen doen aan activiteiten. Hierbij mag beperking geen drempel zijn!

Onderwerpen

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

- Evenementenreeks

Geannuleerd Digitale uitwisseling: Onbeperkt Jeugdwerk met Verwey Jonker

0 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

2 evenementen,

Week van de Jonge Mantelzorger 2024

Exclusieve kennis en tools?

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn
contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.