Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Praktijkgerichte scholingen

Breid je vaardigheden uit en versterk jouw rol als vrijwilliger. Onze scholingen op het gebied van persoonlijke en professionele ontwikkeling zijn hier specifiek op gericht. De praktijkgerichte scholing bestaan altijd uit maatwerk, zodat de inhoud naadloos aansluit op jouw organisatie.

Onze diverse scholingen zijn speciaal ontworpen om jou als vrijwilliger binnen je jeugdwerkorganisatie te versterken en te laten groeien. Van bedrijfshulpverlening tot accommodatieveiligheid en van effectief vergaderen tot het omgaan met discriminatie en racisme.

Binnen ons scholingsaanbod genieten leden van een aanzienlijk voordeel. De kosten voor scholingsactiviteiten worden laag gehouden, dankzij de financiële bijdrage van de Provincie Limburg.

Voor niet-leden geldt de standaard prijs, maar ook zij kunnen gebruik maken van ons uitgebreide aanbod. Bij elke praktijkgerichte scholing vermelden we daarom twee prijzen. Zo zie je direct de opties en kun je kiezen wat het beste bij jou en jouw organisatie past.

training-scholing-jeugdwerk-jongerenwerkers

Training overzicht

Bij Jeugdwerk Limburg begrijpen we de unieke uitdagingen en kansen die komen kijken bij het werken met vrijwilligers. Daarom zijn we trots om een reeks van maatwerk trainingen aan te bieden, speciaal ontworpen om de persoonlijke en professionele ontwikkeling van vrijwilligers binnen jouw organisatie te ondersteunen. Bekijk hier het overzicht van alle trainingen.

instructie Alcohol- en drugsbeleid binnen de organisatie

Instructie verantwoord alcohol schenken (IVA)

Je wilt graag op de hoogte zijn over de wet en regelgeving betreffende het verstrekken van alcoholische dranken én beleid maken over drugsgebruik. Daarnaast vind je het belangrijk om op verantwoorde wijze je vrijwilligerswerk uit te voeren.

handelen-bij-ongeluk-ehbo-kit-workshop-training

Basistraining EHBO

Je hebt al enige kennis en vaardigheden betreffende EHBO en brandjes blussen. Je vindt het echter belangrijk om deze kennis en vaardigheden up tot date houden. Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst.

bhv-brandblussen-ebho

Training “BedrijfsHulpVerlening” (BHV)

Tijdens de BHV-opleiding leer je verschillende aspecten van Eerste Hulp, zoals hoe je moet handelen bij bewusteloosheid en het behandelen van wonden, brandwonden, breuken en verstuikingen. Daarnaast leer je ook hoe je moet reageren in geval van brand, inclusief het herkennen van verschillende brandstadia, het gebruik van kleine blusmiddelen en het organiseren van een ontruiming.

scherp-training

Scherp! Twee keer kijken laat je Scherp!er zien

Soms merk je dat de sfeer in de groep op de clubavond niet heel erg fijn is. Je kunt er de vinger niet op leggen. Dan kan Scherp! bijdragen aan het verbeteren van het groepsklimaat. Zowel voor jongeren vanaf 12 jaar als voor leiding.

fondsenwerving-training-cursus

Sponsoring

Je bent als jeugdwerkorganisatie voortdurend op zoek naar nieuwe financiële bronnen. Extra gelden om activiteiten voor de jeugd te kunnen bekostigen zijn altijd welkom. Om te voorkomen dat alle vrijwilligersorganisaties in dezelfde vijver gaan vissen, biedt deze workshop je andere kijk op het genereren van nieuwe, extra gelden.

online-cursus-boekhouden

Online cursus boekhouden

Net begonnen als penningmeester? Of wil je je meer verdiepen in het boekhouden? In de online cursus boekhouden leer je factureren, betalingen registreren, btw aangiftes doen, boekjaar afsluiten en hoe je je boekhouding kan automatiseren.

theaterwerkvormen-training

Theaterwerkvormen

Wil je graag een activiteit organiseren waarbij er een beroep wordt gedaan op fantasie, expressie en inlevingsvermogen? Boek dan nu de workshop theaterwerkvormen.

Promotiemateriaal maken in Canva

Promotiemateriaal maken in Canva

In deze training leer je hoe je makkelijk en snel mooie ontwerpen maakt met Canva. Denk aan leuke en professionele afbeeldingen voor social media, flyers en andere promotiematerialen.

social media vervolgtraining

Social media vervolgtraining

Deze training biedt een uitstekende kans om de kennis en vaardigheden op het gebied van social media verder uit te breiden en de online aanwezigheid van de organisatie te optimaliseren.

Onderwerpen

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

1 evenement,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

Exclusieve kennis en tools?

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Zoek je iets anders?

Staat je gewenste training er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.