Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Jongeren maken zich zorgen over de toekomst: tijd voor actie

Jongeren maken zich tegenwoordig steeds vaker zorgen over hun toekomst. Ze zijn onzeker over goed onderwijs, werk, een betaalbaar huis, kinderen krijgen, een leefbare planeet, hun gezondheid en gelijke kansen. Ook voelen zij zichzelf vaak niet gezien of gehoord binnen de maatschappij.

Als wij willen dat onze jeugd en jongeren weer hoopvol naar de toekomst kijken, dan is het van belang dat wij – gemeenten, de provincie Limburg, onderwijsinstellingen, maatschappelijke organisaties en vele andere (vrijwilliger)organisaties waar beslissingen worden genomen over onderwerpen die jongeren direct of indirect raken – weten waar ze zich zorgen over maken en het gesprek aangaan.

Voor een toekomst met perspectief moeten politiek, beleidsmakers en de samenleving actief jongeren betrekken, hun inbreng serieus nemen en daarnaar handelen. Op die manier kan een duurzaam en inclusief beleid worden ontwikkeld. En kunnen zij bijdragen aan de oplossing van problemen waar zij zich zorgen over maken. Alsook hun perspectief en inzicht delen over onderwerpen die voor hen van belang zijn.

Maar dit kan alleen als er actief naar jongeren wordt geluisterd en als hun stem gehoord wordt.

Help mee de zorgen en behoeften van jongeren boven tafel te krijgen

Daarom hebben we enkele werkvormen opgezet om deze zorgen en behoeften boven tafel te krijgen. Wij willen je vragen om een (of alle) werkvormen in te zetten om de informatie te verzamelen en vóór 26 februari 2024 aan te leveren. Hoe meer informatie wij samen kunnen verzamelen, hoe beter! En jij kan ons hierbij helpen. Er zijn verschillende manieren waarop jongeren kunnen laten horen wat hen bezighoudt. Hieronder kan je diverse handleidingen en instructies downloaden.

Laten we samen ervoor zorgen dat jongeren een stem krijgen en dat ze weten dat we hun zorgen serieus nemen. Alleen door naar hen te luisteren kunnen we echt werken aan een toekomst waarin jongeren de kansen en mogelijkheden hebben om hun volledige potentieel te bereiken.

Voor de uitvoering van dit idee is JNL een samenwerking aangegaan met JongNL Limburg, Scouting Limburg, Jeugdwerk Limburg en Burgerkracht Limburg.

Website: Meer informatie over dit initiatief

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.