Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Evenementen
agenda

In deze evenementenagenda vind je niet alleen de activiteiten van Jeugdwerk Limburg, maar ook interessante en relevante bijeenkomsten voor iedereen die werkt met jeugd of jongeren.

Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025

't Patronaat Caulitenstraat 6, Sint Joost, Limburg, Nederland

Tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 juni is de wens uitgesproken om een extra bijeenkomst te houden over het Werkplan & Begroting 2025 voordat deze wordt ingediend bij de Provincie Limburg. Daarom hebben we een nieuwe Algemene Ledenvergadering gepland in september.

MO-café | ‘Het vinden en binden van jeugd en jongeren’

Kantoor SenterNovem Swentiboldstraat 21, Sittard, Nederland

Op maandagavond 9 september 2024 nodigen Jongeren Netwerk Limburg, Jong NL Limburg, Jeugdwerk Limburg & Scouting Limburg alle maatschappelijke organisaties en professionals uit voor het MO-café over ‘Het vinden en binden van jeugd en jongeren (in de leeftijd van 12-27 jaar)’.

Thema avond: Aanstellen vertrouwenspersoon en de nieuwe regelgeving

't Patronaat Caulitenstraat 6, Sint Joost, Limburg, Nederland

Vrijwilligers en deelnemers kunnen tijdens activiteiten te maken krijgen met ongewenst gedrag, zoals pesten, seksuele intimidatie, discriminatie en agressie. Het is belangrijk dat slachtoffers terecht kunnen bij een vertrouwenspersoon binnen de organisatie. Een nieuw wetsvoorstel wil dit recht voor alle werknemers, ook vrijwilligers, versterken. Tijdens deze thema-avond bespreken we de rol en verantwoordelijkheid van vrijwilligersorganisaties en wat Jeugdwerk Limburg hierin kan betekenen.

Week tegen pesten

Elk jaar organiseert Stichting School & Veiligheid de Week Tegen Pesten. Dit doen we niet zomaar. Pesten is een probleem dat we samen moeten aanpakken, op scholen en in alle plekken waar kinderen en jongeren samenkomen, zoals jeugd- en jongerenorganisaties. We willen dat iedereen zich geaccepteerd en veilig voelt, waar ze ook zijn. Of het nu op school is, bij de sportclub of in het jeugdhuis.

Week tegen eenzaamheid

Iedereen kan met eenzaamheid te maken krijgen. Misschien bij jezelf, misschien bij een ander. En ook iedereen kan er iets tegen doen. Daarom worden er tijdens de Week tegen Eenzaamheid honderden activiteiten georaganiseerd waar mensen elkaar ontmoeten en nieuwe contacten kunnen leggen.

Burendag

Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar op de 4e zaterdag in september gevierd. Burendag is een dag waarop de buurt gezellig samenkomt en waarbij veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Want goede buren doen ertoe.

Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk

't Patronaat Caulitenstraat 6, Sint Joost, Limburg, Nederland

Veel professionals vinden lokaal zelf oplossingen voor uitdagingen, terwijl andere welzijnsorganisaties al ervaring hebben en bereid zijn deze te delen. Door elkaar beter te leren kennen, kunnen we de lijnen korter maken en kansen benutten.

Week van de Veiligheid

Veilig omgaan met agressie en geweld kun je leren. Ontdek tijdens Week van de Veiligheid wat je kunt doen zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

Themabijeenkomst Onbeperkt Jeugdwerk

't Patronaat Caulitenstraat 6, Sint Joost, Limburg, Nederland

Op onze themabijeenkomst over Onbeperkt Jeugdwerk leer je via een plenaire sessie met een expert en interactieve workshops hoe je inclusie in jouw organisatie kunt implementeren. De workshops, in kleine groepen, dagen je uit om na te denken over inclusief jeugdwerk en de praktische uitvoering ervan.

Week van de voedselbanken

Tijdens de Week van de Voedselbank worden op meerdere voedselbank locaties activiteiten georganiseerd of een open dag gehouden. Doe ook mee en zet je als jeugd- en jongerenorganisatie in voor mensen die het minder hebben.

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.