Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week van de Jonge Mantelzorger

1 juni - 7 juni

Ieder jaar van 1 tot 7 juni is het de Week van de Jonge Mantelzorger. Ongeveer een kwart van de jongeren groeit op met iemand in hun directe omgeving met een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of andere ondersteuningsbehoefte. Dat kan een ouder zijn, een broer of zus, maar ook een grootouder of goede buur.

Deze jongeren helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Maar daarnaast maken ze zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten, en missen ze soms de nodige zorg en aandacht voor zichzelf.

Tijdens de Week van de Jonge Mantelzorger vragen we landelijk aandacht voor deze jongeren. Door heel het land worden activiteiten georganiseerd voor jonge mantelzorgers, maar ook voor professionals die met deze doelgroep te maken hebben.

  • Het thema van 2023 was: Niet te missen!
  • Het thema voor 2024 is nog niet bekend.

Werk jij bij een gemeente, welzijnsorganisatie, de zorg of in het onderwijs en wil je graag helpen? Bekijk dan de website https://www.weekvandejongemantelzorger.nl/ of hou de socials in de gaten met hashtag #WeekvandeJongeMantelzorger

 

Gegevens

Begin:
1 juni
Einde:
7 juni
Evenement Categorieën:
,
Site:
https://www.weekvandejongemantelzorger.nl/