Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Geannuleerd
In verband met het lage aantal aanmeldingen zal deze digitale bijeenkomst niet doorgaan.

Digitale uitwisseling: Onbeperkt Jeugdwerk met Verwey Jonker

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

27 mei @ 19:00 20:00

onbeperkt jeugdwerk

Elke maand organiseren we een digitale bijeenkomst vol inspiratie voor iedereen die in het jeugdwerk actief is. Tijdens deze sessies wissel je ervaringen en kennis uit met de andere deelnemers.

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt om mee te doen in de maatschappij. Het doel van Jeugdwerk Limburg is dan ook zorgen dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen aan activiteiten die goed zijn voor hun ontwikkeling. Maar wat betekent eigenlijk een ‘inclusieve’ aanpak? Wat moet je daarvoor doen? En hoe zorg je ervoor dat het echt gebeurt?

Daarom staat deze maand in het teken van ‘Onbeperkt Jeugdwerk’, in samenwerking met het Verwey Jonker Instituut. We gaan op zoek naar blinde vlekken waar veel jeugdwerkorganisaties zich niet van bewust zijn, en geven je tips over hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw organisatie iedereen welkom kan laten voelen.

We geloven namelijk dat het bundelen van krachten, het delen van kennis en het bewustmaken van mogelijkheden bijdraagt aan het creëren van een samenleving waarin niemand wordt uitgesloten van jeugdactiviteiten. Zie ook ons blog Diversiteit is een feit, inclusie vraagt om actie!

Wat kun je verwachten van deze bijeenkomst?

  • Wat verstaan we onder inclusie? We starten met het verkennen van dit begrip vanuit verschillende perspectieven. De leiders van de sessie presenteren vervolgens een op onderzoek gebaseerde definitie. We nemen een brede kijk op inclusie, waarbij we letten op diverse aspecten zoals culturele achtergrond, religie en fysieke mogelijkheden.
  • Welke uitdagingen kom je tegen in inclusief jeugdwerk? We delen inzichten uit onderzoek en halen ook ervaringen op bij jullie: tegen welke vraagstukken lopen jullie aan in de praktijk? We gebruiken deze cases om het thema concreet en herkenbaar te maken.
  • Valkuilen in het streven naar inclusie: Aan de hand van de verzamelde ervaringen bespreken we mogelijke valkuilen en hoe je hiermee om kunt gaan.
  • Actiepunten voor meer inclusief jeugdwerk: We sluiten af met praktische tips en actiepunten om je jeugdwerk inclusiever te maken, zodat ieder kind kan meedoen. Het doel is niet om een kant-en-klare oplossing te bieden, maar om handvatten aan te bieden voor verdere verkenning.

De bijeenkomst is interactief en laagdrempelig, met begrijpelijke informatie en praktische tips waar je direct mee aan de slag kan. Ook gebruiken we interactieve werkvormen, zoals gezamenlijke brainstormsessies en groepsdiscussies, om de uitwisseling van kennis en ervaringen te stimuleren. Dit helpt om je eigen blinde vlekken te ontdekken, alsook het netwerk tussen verschillende jeugdwerkorganisaties in Limburg te versterken. Want je staat er niet alleen voor.

Hoe kan je meedoen?

  • De deelname via Teams is geheel gratis voor zowel leden als niet-leden.
  • Op de dag van de uitwisseling zelf ontvang je een aanmeldlink
  • Er moeten minimaal 2 personen zich hebben aangemeld, anders zal de bijeenkomst niet doorgaan.
  • Stuur jouw vraag in!

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst?

Met het interactieve formulier is aanmelden voor onze evenementen snel en eenvoudig.

Kun je er niet bij zijn op deze datum?

Geen zorgen! Houd onze agenda op jeugdwerklimburg.nl/Agenda in de gaten voor toekomstige uitwisselingssessies. We kijken er al naar uit om je daar te zien!

Gegevens

Datum:
27 mei
Tijd:
19:00 – 20:00
Serie:
Evenement Categorie:

Organisator

Verwey Jonker
Telefoon
030 230 07 99
E-mail
secr@verwey-jonker.nl
Site
Bekijk de site van Organisator