Kom naar de Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk op 10 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Digitale uitwisseling: Onbeperkt Jeugdwerk met Verwey Jonker

Evenementenreeks Evenementenreeks (Alles weergeven)

27 mei @ 19:00 20:00

Elke maand organiseren we een digitale bijeenkomst vol inspiratie voor iedereen die in het jeugdwerk actief is. Tijdens deze sessies wissel je ervaringen en kennis uit. Deze maand staat in het teken van ‘Onbeperkt Jeugdwerk’, in samenwerking met het Verwey Jonker Instituut. We duiken samen in het thema inclusie binnen jeugd- en jongerenorganisaties.

Wat kun je verwachten?

  • Wat verstaan we onder inclusie? We starten met het verkennen van dit begrip vanuit verschillende perspectieven. De leiders van de sessie presenteren vervolgens een op onderzoek gebaseerde definitie. We nemen een brede kijk op inclusie, waarbij we letten op diverse aspecten zoals culturele achtergrond, religie en fysieke mogelijkheden.
  • Welke uitdagingen kom je tegen in inclusief jeugdwerk? We delen inzichten uit onderzoek en halen ook ervaringen op bij jullie: tegen welke vraagstukken lopen jullie aan in de praktijk? We gebruiken deze cases om het thema concreet en herkenbaar te maken.
  • Valkuilen in het streven naar inclusie: Aan de hand van de verzamelde ervaringen bespreken we mogelijke valkuilen en hoe deze te vermijden.
  • Actiepunten voor meer inclusief jeugdwerk: We sluiten af met praktische tips om inclusie te bevorderen. Het doel is niet om een kant-en-klare oplossing te bieden, maar om handvatten aan te reiken voor verdere verkenning.

De bijeenkomst is interactief en laagdrempelig. We zorgen voor begrijpelijke informatie en vermijden jargon. Door interactieve werkvormen, zoals gezamenlijke brainstormsessies en groepsdiscussies, stimuleren we de uitwisseling van kennis en ervaringen. Dit draagt bij aan het ontdekken van eigen blinde vlekken en het versterken van het netwerk tussen jeugdwerkorganisaties in Limburg.

Hoe kan je meedoen?

  • De deelname via Teams is geheel gratis voor zowel leden als niet-leden.
  • Op de dag van de uitwisseling zelf ontvang je een aanmeldlink
  • Er moeten minimaal 2 personen zich hebben aangemeld, anders zal de bijeenkomst niet doorgaan.
  • Stuur jouw vraag in!

Hoe kan je deelnemen aan deze bijeenkomst?

Met het interactieve formulier is aanmelden voor onze evenementen snel en eenvoudig.

Kun je er niet bij zijn op deze datum?

Geen zorgen! Houd onze agenda op jeugdwerklimburg.nl/Agenda in de gaten voor toekomstige uitwisselingssessies. We kijken er al naar uit om je daar te zien!

Gegevens

Datum:
27 mei
Tijd:
19:00 – 20:00
Serie:
Evenement Categorie:

Organisator

Verwey Jonker
Telefoon
030 230 07 99
E-mail
secr@verwey-jonker.nl
Site
Bekijk de site van Organisator