Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Kennisbank

Ontdek onze gratis kennisbank: een online bibliotheek boordevol artikelen over cruciale thema's in het jeugdwerk, van veiligheid en geldbeheer tot inspirerende activiteiten en meer!
veiligheidswijzer-72-Omgaan met sociale onveiligheid-min

Als je activiteiten organiseert voor jeugd en jongeren, wil je dit zo veilig mogelijk doen. Of je nu een speeltuin runt, een dansclub hebt, of betrokken bent bij een buurtvereniging of jeugdhuis, veiligheid staat voorop. Maar hoe voorkom je (seksueel) grensoverschrijdend gedrag? Dit stappenplan helpt je om de juiste maatregelen te nemen en een veilige omgeving te creëren.

Samen naar inclusief jeugdwerk: Tips en Inzichten

Bij Jeugdwerk Limburg streven we naar inclusief jeugdwerk waar iedereen zich welkom voelt en niemand wordt buitengesloten. Als onderdeel van ons project “Onbeperkt Jeugdwerk!” hebben we het gerenommeerde Verwey-Jonker Instituut gevraagd om vier belangrijke vragen te beantwoorden om jeugdwerk inclusiever te maken. Het Verwey-Jonker Instituut doet onafhankelijk onderzoek naar maatschappelijke vraagstukken en is expert op dit gebied.

Inclusie en laaggeletterdheid in het jeugdwerk

Inclusie is een belangrijk begrip in het jeugdwerk. Vaak denken we daarbij aan het betrekken van mensen met diverse achtergronden, zoals verschillende huidskleuren, geloven, seksuele voorkeuren en lichamelijke beperkingen. Maar heb je er al eens bij stilgestaan dat laaggeletterdheid hier ook bij hoort?

Uitdagingen en Overwinningen met de WBTR

Op 10 juni spraken we met Freek Emonts over de invoering van de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen (WBTR) binnen jeugdwerkorganisaties. Freek deelt zijn ervaringen, uitdagingen en successen, en geeft waardevolle inzichten en praktische tips voor iedereen die betrokken is bij jeugdwerk.

Veiligheid voor Vrijwilligers-stichting-Jeugdwerk Limburg2

Veiligheid is een kernverantwoordelijkheid voor vrijwilligersorganisaties, zowel voor hun vrijwilligers als voor de deelnemers aan hun activiteiten. Jeugdwerk Limburg zet zich daarom in om organisaties te helpen bij het ontwikkelen van een robuust veiligheidsbeleid. Dit jaar brengen we dit onderwerp extra onder de aandacht met de diverse activiteiten.

openluchttheater Brunssum

Een leuk uitje voor jong, oud en alles ertussenin? Lach, zing, huil, dans en geniet tijdens het openluchttheater Brunssum! Dit bijzondere theater van Brunssum verstopt tussen de wilgen en het water in het magische groene Vijverpark in Parkstad. Van april tot en met september kun je in dit unieke openluchttheater in Brunssum genieten van uiteenlopende voorstellingen.

Terugblik netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnswerk

Op 10 april organiseerde Jeugdwerk Limburg een netwerkbijeenkomst voor professionals in het welzijnswerk. Deze bijeenkomst bood een platform om kennis en ervaringen te delen, gericht op het versterken van lokale vrijwilligersorganisaties. Onderwerpen zoals het vinden van vrijwilligers, deskundigheidsbevordering en het bereiken van jongeren werden besproken.

Gezonde alternatieven voor snacks tijdens het Kindervakantiewerk

Je kijkt vast al uit naar de vakantieperiode om samen met de kids de leukste activiteiten te ondernemen. Van speurtochten en zeskampen tot waterspellen en spannende uitjes; de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar tijdens een actieve dag zullen de kinderen ongetwijfeld honger krijgen. Je zou dan kunnen kiezen voor de gebruikelijke snacks zoals friet, chips, en snoep, maar waarom niet eens kiezen voor gezondere opties?

Thema's
Thema's
Geschikt voor
Geschikt voor

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

1 evenement,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

Exclusieve kennis en tools?

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Heb je suggesties?

Weet jij nog toffe geldtips die we in onze kennisbank moeten opnemen?

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.