Meld je aan voor de Digitale uitwisselingsbijeenkomst: vraag maar raak op 23 september!
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Veiligheid

Specifieke trainingen voor bestuursleden en vrijwilligers over veiligheidsaspecten zoals EHBO bij kinderen, bedrijfshulpverlening (BHV), sociale veiligheid, en het verantwoord schenken van alcohol (IVA). Deze trainingen zijn gericht op het creëren van een veilige omgeving voor iedereen.

Onze diverse scholingen zijn speciaal ontworpen om jou als vrijwilliger binnen je jeugdwerkorganisatie te versterken en te laten groeien. Van bedrijfshulpverlening tot accommodatieveiligheid en van effectief vergaderen tot het omgaan met discriminatie en racisme.

Binnen ons scholingsaanbod genieten leden van een aanzienlijk voordeel. De kosten voor scholingsactiviteiten worden laag gehouden, dankzij de financiële bijdrage van de Provincie Limburg.

Voor niet-leden geldt de standaard prijs, maar ook zij kunnen gebruik maken van ons uitgebreide aanbod. Bij elke praktijkgerichte scholing vermelden we daarom twee prijzen. Zo zie je direct de opties en kun je kiezen wat het beste bij jou en jouw organisatie past.

instructie Alcohol- en drugsbeleid binnen de organisatie

Instructie verantwoord alcohol schenken (IVA)

Je wilt graag op de hoogte zijn over de wet en regelgeving betreffende het verstrekken van alcoholische dranken én beleid maken over drugsgebruik. Daarnaast vind je het belangrijk om op verantwoorde wijze je vrijwilligerswerk uit te voeren.

handelen-bij-ongeluk-ehbo-kit-workshop-training

Basistraining EHBO

Je hebt al enige kennis en vaardigheden betreffende EHBO en brandjes blussen. Je vindt het echter belangrijk om deze kennis en vaardigheden up tot date houden. Veiligheid staat bovenaan de prioriteitenlijst.

bhv-brandblussen-ebho

Training “BedrijfsHulpVerlening” (BHV)

Tijdens de BHV-opleiding leer je verschillende aspecten van Eerste Hulp, zoals hoe je moet handelen bij bewusteloosheid en het behandelen van wonden, brandwonden, breuken en verstuikingen. Daarnaast leer je ook hoe je moet reageren in geval van brand, inclusief het herkennen van verschillende brandstadia, het gebruik van kleine blusmiddelen en het organiseren van een ontruiming.

scherp-training

Scherp! Twee keer kijken laat je Scherp!er zien

Soms merk je dat de sfeer in de groep op de clubavond niet heel erg fijn is. Je kunt er de vinger niet op leggen. Dan kan Scherp! bijdragen aan het verbeteren van het groepsklimaat. Zowel voor jongeren vanaf 12 jaar als voor leiding.

training-in-veilige-handen-grensoverschrijdend-gredrag-vermijden

Sociale veiligheid (methodiek "in veilige handen")

In deze training krijg je de tools en kennis om een veilige en ondersteunende omgeving te creëren voor minderjarigen. Dit is cruciaal voor het welzijn van jongeren en het vertrouwen van ouders/verzorgers in je organisatie.

haccp-training-vrijwilligers-voedselhygiene-veiligheid

HACCP training

Lekker eten is één, veilig eten is twee, maar wel superbelangrijk. Je wilt echt niet dat iemand van jouw eten ziek wordt! Volgens de Warenwet moet iedereen die in een bedrijf werkt waar eet- en drinkwaren worden bereid, een HACCP-training of instructie volgen die is afgestemd op zijn werkzaamheden.

Eerste Hulp bij werken met kinderen-ehk

Eerste hulp aan kinderen (EHK)

Waar kinderen spelen, gebeurt altijd wel iets. Ondanks alle getroffen preventieve maatregelen, is een klein ongeval zo gebeurd. Hoe kun je dan met eenvoudige materialen op verantwoorde wijze eerste hulp bieden? De training ‘Eerste Hulp bij werken met kinderen’ (EHK) speelt in op situaties waar veel met kinderen wordt gewerkt zoals binnen het jeugd- en jongerenwerk maar ook op bijvoorbeeld scholen, sportverenigingen of overige organisaties met een jeugdafdeling

veiligheidscoordinator-training

Veiligheidscoördinator

In deze training leer je over de rol van de veiligheidscoördinator, een sleutelfiguur die zorgt voor het overzicht en de implementatie van veiligheidsmaatregelen binnen de organisatie. Je ontdekt hoe je effectief de Arbo check invult, incidenten registreert en vrijwilligers informeert over veiligheidsprotocollen.

sociale-hygiene-veiligheid-clubgebouw

Sociale Hygiëne

Stel een gast is dronken en valt andere gasten lastig. Of als een gast gewelddadig wordt? Wat doe je dan? Weet jij hoe je het beste in actie kunt komen in bepaalde situaties? Dit leer je bij de training Sociale Hygiëne.

eerste-hulp-reanimeren

Reanimatie

Je wilt de veiligheid tijdens clubactiviteiten zo veel mogelijk waarborgen. Aangezien er mensen van uiteenlopende leeftijden aanwezig kunnen zijn, moet je overal rekening mee houden. Het is een geruststellende gedachte te weten dat er vrijwilligers aanwezig zijn die weten hoe te handelen bij hartfalen.

Onderwerpen

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

1 evenement,

-

Geannuleerd Thema avond: Aanstellen vertrouwenspersoon en de nieuwe regelgeving

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

2 evenementen,

Week tegen pesten

1 evenement,

1 evenement,

2 evenementen,

Week tegen eenzaamheid

2 evenementen,

2 evenementen,

Burendag

Burendag

1 evenement,

1 evenement,

2 evenementen,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

Exclusieve kennis en tools?

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Zoek je iets anders?

Staat je gewenste training er niet tussen? Neem dan contact met ons op.

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.