Digitale uitwisselingsbijeenkomst: Vraag het de Expert – Alles over WBTR en jouw organisatie op 24 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Jeugdwerk Limburg: Samen Sterker in Jeugdwerk

Jeugdwerk Limburg zet zich in om de sociale en maatschappelijke organisaties in Limburg te versterken. Met als doel de effectiviteit binnen het jeugdwerk te verbeteren. Zo creëren we samen een fijne, veilige en inclusieve omgeving waarin elk kind kan meedoen. Op deze manier dragen we bij aan het welzijn van de jeugd en jongeren in Limburg.

Door praktijkgerichte scholing, kennisdeling, persoonlijke ondersteuning, advies en maatwerk aan te bieden, versterken wij vrijwilligers en professionals in jeugdwerk. Zo kunnen zij de effectieve ondersteuning bieden aan jongeren die hen nodig hebben.

In het kort

Bij Jeugdwerk Limburg zien we zeer gemotiveerde vrijwilligers die een essentiële rol spelen in de ondersteuning van jongeren op sociaal en emotioneel vlak. Deze vrijwilligers, hoewel vol enthousiasme en toewijding, missen vaak de noodzakelijke kennis, vaardigheden of structurele ondersteuning om hun werk zo effectief mogelijk te kunnen uitvoeren.

Ook weten we uit ervaring dat er binnen veel organisaties een gebrek is aan synergie, structuur en kennisdeling. Dit leidt tot onwetendheid en inefficiëntie. Een tekort aan personeel en een onduidelijke onderlinge samenhang bemoeilijkt het opzetten van effectief beleid en goede planning. De organisatie van evenementen, het regelen van bevoegdheden en het optimaal benutten van netwerken blijven vaak uitdagingen.

Bij Jeugdwerk Limburg geloven we dat deze vrijwilligers het verdienen om ondersteund te worden door iemand die hun uitdagingen begrijpt. Iemand die hen relevante en praktische informatie en tools kan bieden, waar ze echt iets aan hebben. Wij willen die ondersteunende kracht zijn. We vertegenwoordigen de belangen van deze vrijwilligers bij de Provincie, functioneren als gespreksleider tussen verschillende partijen en kunnen waardevolle connecties leggen. Door dit te doen, helpen we niet alleen de vrijwilligers, maar verbeteren we ook de levens van de jongeren met wie zij werken.

Kernwaarden die bij ons centraal staan

Bekwaamheid

Deskundigheid en expertise zijn essentieel. Als adviserende organisatie is onze rol om hoogwaardig advies te kunnen bieden aan de ander en te faciliteren dat dit onderling wordt uitgewisseld.

Betrokkenheid

Door inlevingsvermogen, enthousiasme en hulpvaardigheid te tonen, geven we jou aan dat we betrokken zijn bij jouw behoeften en uitdagingen.

Samenwerking

Het bevorderen van samenwerking en partnerschappen om gezamenlijk doelen te bereiken.

Eerlijkheid

Betrouwbaarheid en eerlijkheid in advisering en handelen zijn belangrijk om het vertrouwen van belanghebbenden te winnen en te behouden.

Effectieve communicatie

Zowel luisteren als spreken is belangrijk om goed af te stemmen op behoeften. Hierbij communiceren we helder over adviezen, trainingen en workshops

Plezier

Een positieve en plezierige benadering zorgt voor een prettige samenwerking en een stimulerende omgeving. #werkplezier

Bouwen aan de toekomst: onze projecten

sterke vrijwilligersorganisaties-jeugd-en-jongerenwerk

Krachtige Vrijwilliger Organisaties

De vitaliteit van een organisatie is een maatstaf voor haar veerkracht. Om deze vitaliteit te maximaliseren gaan we het gesprek aan, gericht op belangrijke aspecten zoals ledenstabiliteit, accommodatiekwaliteit, financiële gezondheid en een helder verenigingsbeleid. We willen de uitdagingen identificeren waar onze leden tegenaan lopen en bepalen hoe we hen beter kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van specifieke formats, het bieden van praktische tools of het leveren van gestructureerde ondersteuning. Hiermee willen we een krachtige en vitale jeugdwerksector in Limburg te realiseren!

Onbeperkt Jeugdwerk - inclusie en diversiteit

Onbeperkt jeugdwerk

Wij geloven dat ieder kind de kans moet krijgen om mee te doen aan activiteiten, ongeacht eventuele beperkingen. Of het nu gaat om belemmeringen op basis van afkomst, lichamelijke of geestelijke capaciteiten, financiële situatie, geaardheid of het ontbreken van een lidmaatschap. Wij streven naar een jeugdwerk waarin deze factoren geen drempel vormen voor deelname.

Veiligheid in jeugdactiviteiten​

Veiligheid Binnen Handbereik!​

Veiligheid is heel belangrijk, vooral voor organisaties die met jeugd en jongeren werken. Dan kan het best ingewikkeld zijn om alles goed te regelen, daarom helpt Jeugdwerk Limburg jouw organisatie. Samen zorgen we voor een veilige plek voor iedereen.

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Ontvang exclusieve kortingen op trainingen en maak kans op gratis scholing. Krijg toegang tot handige sjablonen en templates, deel je kennis via ons ledenforum en word onderdeel van een gemeenschap die je helpt groeien in jouw werk met jongeren.

Wij zijn trots op onze leden en samenwerkingspartners

Bij Jeugdwerk Limburg zetten we ons in voor een wereld waarin elke jongere actief kan deelnemen en zich volop kan ontwikkelen. We geloven dat we door het versterken van professionals in jeugd- en jongerenwerk, samen een veilige, inclusieve en stimulerende omgeving kunnen creëren voor ieder kind. Samenwerking en gemeenschapszin staan centraal in onze aanpak, omdat we ervan overtuigd zijn dat we zo aan een hoopvolle en betere toekomst bouwen voor iedereen in Limburg.

Samenwerkingspartners Jeugdwerk Limburg
contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.