Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Evenementenreeks Evenementenreeks: Regiobijeenkomst

Regiobijeenkomst Venray

6 mei @ 19:30 21:00

Kom en ontmoet gelijkgestemden, deel ideeën en ontdek nieuwe mogelijkheden voor samenwerking met andere jeugdwerkorganisaties in de gemeentes: Horst aan de Maas, Venlo, Gemert-Bakel en Venray.

Wanneer en waar vinden de regiobijeenkomsten plaats?

De regiobijeenkomsten van Jeugdwerk Limburg zijn een belangrijke kans voor leden, gemeenten en andere (welzijns-)organisaties om samen te komen, kennis te delen en nieuwe ideeën op te doen. Deze bijeenkomsten vinden op specifieke momenten plaats, verdeeld over heel Limburg. Voor 2024 hebben we de volgende regiobijeenkomsten gepland:

Hoe kan je deelnemen aan deze bijeenkomst?

Met het interactieve formulier is aanmelden voor onze evenementen snel en eenvoudig.

Samenwerken loont

Deze bijeenkomsten hebben al geleid tot enkele prachtige samenwerkingen in het verleden:

  • Scherp!: Vanuit het project Respect On Venray is de interactieve beleving ‘Scherp!’ samen met JongNL Limburg ontwikkeld. In deze interactieve beleving maken jongeren en vrijwilligers kennis met het thema Respect en hoe dit speelt binnen hun groep.
  • In Veilige Handen: In opdracht van het Ministerie van Justitie is het project ‘In Veilige Handen’ ontwikkeld door Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) met als doel het voorkomen van ongewenst gedrag binnen een vrijwilligersorganisatie. Ongewenst gedrag gaat over pesten, seksuele intimidatie, agressie en/of discriminatie. Het doel is vrijwilligers te trainen zodat zij deze kennis en vaardigheden kunnen overbrengen op de vrijwilligers binnen hun eigen organisatie.
  • Ondermijnende jeugdcriminaliteit: Met financieringsgelden van het Rijk heeft het RIEC Limburg in 2021 de Task Force Jeugdige Ondermijners opgericht. Jeugdige ondermijners zijn jongeren die verleid worden om op illegale wijze snel veel geld te verdienen. Ondermijnende criminaliteit betekent de vermenging van de onderwereld met de bovenwereld. Dit kan zich op verschillende manieren uiten: denk hierbij aan drugscriminaliteit, zorgcriminaliteit, vastgoedfraude en mensenhandel. Tijdens de training ‘docentenalert’ krijgen vrijwilligers informatie over ondermijnende criminaliteit en hoe dit kan worden herkend.
  • Uitwisseling KVW besturen: Tijdens deze bijeenkomst komen besturen van kindervakantiewerkorganisaties samen om succesvolle voorbeelden uit de praktijk te delen, tips te verzamelen en te kijken waar eventuele krachten kunnen worden gebundeld. Denk hierbij aan uitwisseling van programmatips, materialen en vrijwilligers.

Heb je specifieke wensen of ideeën voor thema’s of onderwerpen

Naast de geplande thema’s staan we ook open voor jouw ideeën en input. Heb je specifieke wensen of ideeën voor thema’s of onderwerpen die je graag behandeld ziet in toekomstige regiobijeenkomsten? Deel deze dan met ons! Wij zijn altijd op zoek naar manieren om onze bijeenkomsten nog relevanter en waardevoller te maken voor onze leden. Jouw inbreng is hierin essentieel en wij gaan ermee aan de slag!

Gegevens

Datum:
6 mei
Tijd:
19:30 – 21:00
Serie:
Evenement Categorieën:
,

Organisator

Jeugdwerk Limburg
Telefoon
0475 31 51 51
E-mail
info@jeugdwerklimburg.nl
Site
Bekijk de site van Organisator