Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Programmatips

Vind de perfecte activiteiten om je jeugdprogramma te verrijken. Of je nu op zoek bent naar inspiratie voor themadagen, spellen, educatieve activiteiten, knutselprojecten of kook- en bakideeën. Elk artikel helpt je bij het creëren van leuke programma’s voor jongeren.

openluchttheater Brunssum

Een leuk uitje voor jong, oud en alles ertussenin? Lach, zing, huil, dans en geniet tijdens het openluchttheater Brunssum! Dit bijzondere theater van Brunssum verstopt tussen de wilgen en het water in het magische groene Vijverpark in Parkstad. Van april tot en met september kun je in dit unieke openluchttheater in Brunssum genieten van uiteenlopende voorstellingen.

Gezonde alternatieven voor snacks tijdens het Kindervakantiewerk

Je kijkt vast al uit naar de vakantieperiode om samen met de kids de leukste activiteiten te ondernemen. Van speurtochten en zeskampen tot waterspellen en spannende uitjes; de mogelijkheden zijn eindeloos. Maar tijdens een actieve dag zullen de kinderen ongetwijfeld honger krijgen. Je zou dan kunnen kiezen voor de gebruikelijke snacks zoals friet, chips, en snoep, maar waarom niet eens kiezen voor gezondere opties?

Samen eten, samen delen: Inclusiviteit aan de eettafel

In jeugdwerk is het belangrijk dat elk kind zich welkom voelt, ook aan de eettafel. Houd jouw organisatie rekening met verschillende eetgewoonten vanwege religie of overtuiging, zoals halal, koosjer, vegetarisch of veganistisch? Met onze tips zorg je ervoor dat niemand zich meer buitengesloten voelt tijdens gezamenlijke maaltijden.

sporten voor groepen

Of je nu een sportliefhebber bent of gewoon op zoek bent naar leuke groepsactiviteiten, deze sporten bieden voor ieder wat wils.

zeskampspellen

Zeskampspellen bieden een onvergetelijke dag vol plezier en teambuilding, en we hebben een breed scala aan spellen om uit te kiezen voor je verzameld. Tractor trekken, estafettes, races, pizzaspel, zeepbaan, vangspellen en nog veel meer

Vrijheidsmaaltijd - vrijheidssoep

In heel Nederland vieren we op 5 mei vrijheid. Dit doen we ook met Vrijheidsmaaltijden. De Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij gasten spreken over vrijheid en onvrijheid. Doe mee en organiseer je eigen Vrijheidsmaaltijd op of rond 5 mei!

Week van de gezonde jeugd - Somalië

In de Week voor de Gezonde Jeugd, die plaatsvindt van 10 t/m 15 juni 2024, zetten we diversiteit in de schijnwerpers. Deze keer nemen we je mee op een fascinerende reis naar de rijke cultuur van Somalië, een land dat bekend staat om zijn gastvrijheid, levendige tradities en kleurrijke erfgoed.

teamspellen2

Hier vind je en breed scala aan teamspellen, perfect voor groepsactiviteiten en kampen waarbij 2 teams de strijd aangaan met elkaar. Denk aan teamspellen zoals Crazy 88, Minute to Win It, en een quiz, tot aan een gedetailleerde uitleg van Levend Stratego met kaarten. En nog veel meer!

Leuke activiteiten voor het voorjaar!

Wat is er nu leuker dan de start van dit nieuwe seizoen inluiden met een aantal leuke buitenactiviteiten, een schoonmaak- en/of opknapbeurt van je clubgebouw of gezellige voorjaarsactiviteiten. Ben je op zoek naar leuke inspiratie voor activiteiten in de lente? Lees dan dit.

kindervakantiewerk tips2

In dit artikel vind je een schat aan praktische tips en ideeën voor het organiseren van een kindervakantiewerk (KVW) of kamp.

Onderwerpen
Onderwerpen
Geschikt voor
Geschikt voor

Kalender van Evenementen

M ma

D di

W wo

D do

V vr

Z za

Z zo

1 evenement,

1 evenement,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

0 evenementen,

Exclusieve kennis en tools?

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Facebook
WhatsApp
Pinterest
LinkedIn

Heb je suggesties?

Weet jij nog toffe geldtips die we in onze kennisbank moeten opnemen?

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.