Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Bouwen aan de toekomst: onze projecten

Jaarlijks zet Jeugdwerk Limburg zich in voor verschillende projecten, allemaal met een specifiek doel: het bevorderen van de gezondheid, ontwikkeling en het plezier van jongeren. Deze projecten vormen een integraal onderdeel van onze missie om samen te bouwen aan een succesvolle toekomst.

sterke vrijwilligersorganisaties-jeugd-en-jongerenwerk

Krachtige Vrijwilliger Organisaties

De vitaliteit van een organisatie is een maatstaf voor haar veerkracht. Om deze vitaliteit te maximaliseren gaan we het gesprek aan, gericht op belangrijke aspecten zoals ledenstabiliteit, accommodatiekwaliteit, financiële gezondheid en een helder verenigingsbeleid. We willen de uitdagingen identificeren waar onze leden tegenaan lopen en bepalen hoe we hen beter kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van specifieke formats, het bieden van praktische tools of het leveren van gestructureerde ondersteuning. Hiermee willen we een krachtige en vitale jeugdwerksector in Limburg te realiseren!

Onbeperkt Jeugdwerk - inclusie en diversiteit

Onbeperkt jeugdwerk

Wij geloven dat ieder kind de kans moet krijgen om mee te doen aan activiteiten, ongeacht eventuele beperkingen. Of het nu gaat om belemmeringen op basis van afkomst, lichamelijke of geestelijke capaciteiten, financiële situatie, geaardheid of het ontbreken van een lidmaatschap. Wij streven naar een jeugdwerk waarin deze factoren geen drempel vormen voor deelname.

Veiligheid in jeugdactiviteiten​

Veiligheid Binnen Handbereik!​

Veiligheid is heel belangrijk, vooral voor organisaties die met jeugd en jongeren werken. Dan kan het best ingewikkeld zijn om alles goed te regelen, daarom helpt Jeugdwerk Limburg jouw organisatie. Samen zorgen we voor een veilige plek voor iedereen.

Onze projecten van de afgelopen jaren

behoeftepeiling-jeugd-jongerenwerk

Help ons de toekomst van Jeugdwerk in Limburg vorm te geven

Bij Jeugdwerk Limburg werken we hard aan het versterken van het jeugd- en jongerenwerk in onze provincie. Onze missie is gericht op het creëren van een betere toekomst voor de jeugd en jongeren in Limburg, en daarvoor hebben we jouw hulp nodig. Klik hier om de enquête in te vullen.

omdenken in het maken van voedselkeuzes

Tussendoor trek? Kies een gezonde snack

In Nederland kampt 16% van de kinderen tussen 4 en 20 jaar met overgewicht’ (Cijfers over overgewicht, 2022). Jeugdwerk Limburg zet zich in om deze zorgwekkende trend tegen te gaan door jeugdwerkorganisaties te stimuleren om gezondere voedingskeuzes te maken. Hiervoor bundelen we praktische en betaalbare voedingstips van leden en het JOGG, gericht op gemakkelijke implementatie. Deze tips zijn ontworpen om zowel tijd, geld als inspanning te besparen, terwijl ze bijdragen aan een betere voedselkwaliteit met een minimale behoefte aan instructie.

Jongeren en vrijwilligerswerk

Jongeren en vrijwilligerswerk

Bij Jeugdwerk Limburg stimuleren we jongeren om de waarde van vrijwilligerswerk in jeugdorganisaties te ontdekken. Via workshops op middelbare scholen en binnen het beroepsonderwijs dragen we bij aan de maatschappelijke stageplicht. We werken actief samen met scholen die deze plicht al uitvoeren, om zo ook andere scholen te inspireren en bij te dragen aan het werven van vrijwilligers voor lokale jeugdorganisaties.

Iedere kern verdient open jeugdwerk

Iedere Kern Verdient Open Jeugdwerk!

In dit project richt Jeugdwerk Limburg zich op het begeleiden van initiatiefnemers bij de oprichting van open jeugdwerkorganisaties in hun eigen gemeenschappen. Wij leiden deze initiatiefnemers op om de regie te nemen. Tegelijkertijd instrueren we gemeenten en welzijnsorganisaties over hoe zij deze initiatiefnemers effectief kunnen ondersteunen.

Wordt lid van
Jeugdwerk Limburg

Ontvang exclusieve kortingen op trainingen en maak kans op gratis scholing. Krijg toegang tot handige sjablonen en templates, deel je kennis via ons ledenforum en word onderdeel van een gemeenschap die je helpt groeien in jouw werk met jongeren.

Leer onze samenwerkingspartners kennen

Bij Jeugdwerk Limburg zijn we ons er ten volle van bewust dat het bereiken van onze doelstellingen een gezamenlijke inspanning vereist. Hoewel we een breed scala aan diensten aanbieden, kunnen we niet alles alleen doen. Om die reden werken we nauw samen met verschillende partners. Deze samenwerkingen stellen ons in staat om gezamenlijk belangrijke thema’s in het jeugd- en jongerenwerk aan te pakken.

Samenwerkingspartners Jeugdwerk Limburg
contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.