Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Omgaan met ongewenst gedrag tijdens activiteiten

Binnen elke groep komen soms situaties voor waarbij enkele deelnemers zich anders gedragen dan de rest, wat de groepsdynamiek en sfeer kan beïnvloeden. Deze training helpt je om deze uitdagingen te begrijpen en biedt je technieken om hiermee om te gaan, zonder je machteloos te voelen. Het doel is om een veilige en positieve sfeer te behouden binnen de groep.

Deze training richt zich voornamelijk op vrijwilligers die leidinggeven aan kinderen en tieners tijdens jeugdactiviteiten. Het is ontworpen om je te voorzien van de nodige vaardigheden en kennis om effectief om te gaan met verschillende vormen van ongewenst gedrag, waaronder ook ongewenste (seksuele) intimiteiten.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor vrijwilligers in een leidinggevende of bestuurlijke rol binnen jeugd- en jongerenactiviteiten. Het is geschikt voor diegenen die zich sterker en zekerder willen voelen bij het hanteren van uitdagend gedrag en het voorkomen van ongewenste situaties binnen hun groep.

Doel en resultaat van de training

Na het volgen van deze training zul je effectiever kunnen reageren op uitdagende situaties met kinderen en tieners, wat een directe positieve invloed heeft op de groepssfeer. Je ontwikkelt een dieper inzicht in hoe je ongewenst gedrag objectief kunt observeren en beoordelen.

Daarnaast leer je om samen met je collega vrijwilligers proactief afspraken te maken over het voorkomen van ongewenste situaties en hoe je kunt handelen als er toch iets misloopt. Je bent ook in staat om samen met je team een gedragscode en protocol te ontwikkelen en te implementeren, specifiek gericht op het voorkomen en adresseren van ongewenste (seksuele) intimiteiten. Dit alles draagt bij aan een veiligere en plezierigere omgeving voor zowel de deelnemers als de leiders van jeugdactiviteiten.

Duur en structuur

De workshop bestaat uit interactieve discussies, rollenspellen en praktijkvoorbeelden. Dit alles is ingebed in een presentatie die dient als leidraad voor de sessie. De training is ontworpen om inzicht, discussie en praktische oplossingen te bieden voor het omgaan met ongewenst gedrag.

Certificering

Er is geen formele certificering verbonden aan deze training.

  • Duur: Ongeveer 2 uur.
  • Certificering: Niet van toepassing.
  • Aantal Deelnemers: Min. 2 personen en max. 12 personen
  • Kosten: € 99,00 voor leden, € 395,00 voor niet-leden per organisatie.
  • Aanvraagtijd: Minimaal 4 weken voor aanvang.

De training wordt gegeven door de adviseurs van Jeugdwerk Limburg.

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.