Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

YOAST breadcrumbs

Theaterwerkvormen

De training ‘Theaterwerkvormen’ biedt een dynamische manier om de basisprincipes van toneelspelen te leren en deze over te brengen op kinderen en jongeren. De focus ligt niet alleen op de artistieke aspecten, maar ook op het ontwikkelen van zelfvertrouwen, communicatievaardigheden, en flexibiliteit. Deelnemers beginnen met opwarmoefeningen voor lijf en stem, waarna ze verschillende technieken verkennen om tot expressief toneelspel te komen, zoals improvisatie vanuit muziek, verhalen of emoties.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze workshop is speciaal ontworpen voor vrijwilligers en leiders binnen jeugd- en jongerenorganisaties die geïnteresseerd zijn in het toepassen van theaterwerkvormen binnen hun programma’s en activiteiten.

Doel en resultaat van de training

Deelnemers aan deze workshop zullen hun verbale en non-verbale communicatie verbeteren, leren om met zelfvertrouwen en eigenheid te spreken, en inzicht verkrijgen in de belevingswereld van kinderen. De training is ook gericht op het verbeteren van persoonlijke presentatievaardigheden en het maken van contact met anderen.

Duur en structuur

  • Duur: Ongeveer 2 uur per workshop.
  • Structuur: Praktische sessies met oefeningen in toneelspel en improvisatie.

Certificering

Er wordt geen formele certificering verstrekt na deze workshop.


Review van Jeugdwerk Thorn over de Theaterwerkvormen Workshop

“Onlangs hebben we de theaterwerkvormen workshop bijgewoond onder leiding van Marnix Mulder, een ervaren theatermaker met diverse producties op zijn naam. De workshop begon op een leuke en interactieve manier. We speelden een aangepaste versie van ‘Ik ga op vakantie en ik neem mee’, waarbij iedereen iets persoonlijks over zichzelf deelde. Dit zorgde voor veel gelach en hielp ons om elkaar beter te kennen.

Een van de oefeningen was om in tweetallen te doen alsof we elkaars grote liefde waren die elkaar na 10 jaar weer zagen. Marnix begeleidde ons in het opbouwen van deze scène met veel aandacht voor de kleine details in onze interacties.

We eindigden de workshop met het uitbeelden van korte conflicten. Ondanks verschillende niveaus van acteerervaring in onze groep, zorgde Marnix ervoor dat iedereen zich op zijn gemak voelde. Zijn aanpak was zowel ondersteunend als verhelderend, waardoor we allemaal veel leerden over het uitbeelden van personages en het oplossen van conflicten.

De workshop was niet alleen leerzaam, maar ook ongelooflijk vermakelijk. De tijd vloog voorbij, en we waren allemaal verrast toen het alweer tijd was om te eindigen. Wij willen Marnix hartelijk bedanken voor zijn spontaniteit, deskundigheid en het creëren van een gezellige en leerzame omgeving.”

  • Duur: 2 uur
  • Certificering: Niet van toepassing
  • Aantal Deelnemers: Minimum 6, maximum afhankelijk per training
  • Kosten: € 99,- voor leden, € 395,- voor niet-leden per organisatie
  • Aanvraagtijd: In overleg

Marnix Mulder is een Nederlandse regisseur en toneeladviseur verbonden het Huis voor de Kunsten Limburg en de LFA. Hij studeerde aan de Academie voor Drama te Eindhoven. Marnix Mulder heeft bijgedragen aan 14 productie(s).

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.