Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

LONT – uniek jongeren festival in Limburg

5 april @ 10:00 18:00

Op 5 april verandert Weerstand (Roermond) in een uniek, Limburgs event waar jongeren tussen de 12 en 27 jaar samenkomen om te ontmoeten, ontdekken en ontspannen.

Tijdens dit bruisend trefpunt voor jongeren bieden we een podium voor artistieke expressie, het vieren van culturele diversiteit en het versterken van verbindingen. Ons doel is om alle facetten die Limburg rijk is – cultuur, muziek, werk, opleiding, het verenigingsleven, innovatie, duurzaamheid en natuur – in de schijnwerpers te zetten. Hiermee streven we ernaar om een blijvende impact te maken en jongeren een onvergetelijke ervaring te bieden, waarmee we Limburg (opnieuw) op de kaart zetten in de harten van deze jongeren.

Dit unieke festival komt tot stand door een reeks bijzondere samenwerkingen. Zo werken we samen met diverse opleidingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om een uitgebreide opleiding- en banenmarkt te realiseren. Hier kunnen jongeren ontdekken welke spannende en mooie kansen Limburg te bieden heeft op het gebied van opleiding en werk.

Daarnaast leveren instellingen zoals het Huis van de Kunsten, Kunstbende, Pop in Limburg, het Laagland, Toneelgroep Maastricht en verschillende cultuurcoaches een belangrijke bijdrage. Zij bieden jongeren een platform tijdens het festival LONT.

Er wordt ook een speciale ruimte gecreëerd waar jongeren hun talenten en passies kunnen laten zien. Of het nu gaat om bandjes, dansgroepen, theatergezelschappen, rappers, graffiti-artiesten of singer-songwriters, iedereen is welkom om zijn of haar artistieke expressie te delen. En wat extra bijzonder is, is dat er professionals uit de Limburgse sector aanwezig zijn die jongeren kunnen helpen met advies en tips om hun dromen te verwezenlijken.

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud?

Zorg dan dat je 5 april vrijhoudt! Kom naar het festivalterrein van Weerstand in Roermond en vier met ons het jong-zijn in Limburg. De toegang is gratis!

LONT jongerenfestival in Limburg
Doctor Philipslaan 210
Roermond, Limburg 6042 CW Nederland
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie