Digitale uitwisselingsbijeenkomst: Vraag het de Expert – Alles over WBTR en jouw organisatie op 24 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

YOAST breadcrumbs

E-learning evenementenverkeersregelaars

Met de introductie van E-learning voor evenementenverkeersregelaars, vervangt de nieuwe methode de traditionele politie theorie-instructie. Dit innovatieve leerproces vermindert de bureaucratische last voor zowel organisaties als verkeersregelaars, waardoor de voorbereiding op evenementen efficiënter wordt.

De E-learning biedt een flexibele en toegankelijke manier voor evenementenverkeersregelaars om hun kennis te actualiseren en zich voor te bereiden op hun cruciale rol in het beheren van verkeer tijdens evenementen.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze E-learning is bedoeld voor huidige en aspirant-evenementenverkeersregelaars. Dit omvat zowel ‘eendaagse’ verkeersregelaars, die per evenement worden aangesteld, als verkeersregelaars ‘voor bepaalde tijd’, die na een uitgebreide theorie-instructie voor maximaal 12 maanden kunnen worden aangesteld.

Doel en resultaat van de training

Het primaire doel van deze E-learning is het verstrekken van essentiële kennis en vaardigheden aan evenementenverkeersregelaars. Na afronding zijn de deelnemers gekwalificeerd om als verkeersregelaar te functioneren bij diverse evenementen en gemeenten. Het resultaat is een landelijk erkende instructieverklaring.

Duur en structuur

De E-learning kan op elk gewenst moment worden gestart na registratie en betaling. De cursus moet worden afgerond vóór het betreffende evenement, waarbij men rekening moet houden met de tijd die nodig is voor het aanvragen van de vergunning en het voltooien van de instructie.

Werkwijze E-learning voor Evenementenverkeersregelaars

Vergunning en Planning

Voor het organiseren van een evenement dienen organisaties vooraf een vergunning aan te vragen bij de verantwoordelijke wegbeheerder. In overleg met de politie en de gemeente wordt het vereiste aantal evenementenverkeersregelaars vastgesteld. Dit wordt opgenomen in een officieel verkeersplan, waarbij de gemeente aangeeft of er behoefte is aan verkeersregelaars voor bepaalde tijd of enkel voor het specifieke evenement.

Aanmeldingsproces

Organisaties dienen contact op te nemen met de Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) om een code aan te vragen. Deze code is nodig om de E-learning te volgen die past bij de type verkeersregelaar die nodig is. De aanvraag kan telefonisch via 030-8200361 of via e-mail naar secretariaat@verkeersregelaarsexamen.nl.

Kosten

Voor groepen van meer dan tien verkeersregelaars wordt €2,50 per persoon in rekening gebracht. Deze kosten dienen voorafgaand aan de instructie voldaan te worden. Voor leden van acht specifieke sportbonden, waaronder de KNVB, KNMV, NTFU, KNWU, KNSB, NWB, KNBLO en de Atletiekunie geldt een vrijstelling van deze bijdrage.

Registratie en Voortgang

Na registratie op de SVNL-website kunnen de organisatie en verkeersregelaars direct beginnen met de E-learning. Gedurende het leerproces ontvangt de organisatie updates over de voortgang via e-mail.

Certificering

Na voltooiing van de cursus krijgt de organisatie een overzicht van de geslaagde deelnemers en een officiële instructieverklaring namens de Nederlandse Politie. Deze verklaring is geldig vanaf ongeveer twee weken voor het evenement tot twee weken erna. De gemeente verstrekt voorafgaand aan het evenement een aanstellingsbesluit. Dit besluit is geldig tijdens het evenement voor eenmalige verkeersregelaars en tot maximaal één jaar voor verkeersregelaars voor bepaalde tijd.

Aanmelden training

Voor meer informatie en aanmelden, bezoek verkeersregelaarsexamen.nl. Je hoeft hiervoor geen trainingsaanvraag in te dienen bij Jeugdwerk Limburg.

  • Duur: Afhankelijk van de snelheid van leren van de deelnemer
  • Certificering: Instructieverklaring geldig in alle gemeenten
  • Aantal deelnemers: Geen limiet, geschikt voor individuen en groepen
  • Kosten: €2,50 per deelnemer voor groepen groter dan tien personen. Voor meer informatie en aanmelden, bezoek verkeersregelaarsexamen.nl
  • Aanvraagtijd: Minimaal een half jaar van tevoren voor nieuwe instructies

De Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL) speelt een belangrijke rol in de opleiding van evenementenverkeersregelaars door het verzorgen van de theorie-instructie. Deze stichting is de spil in het opleidingstraject en zorgt ervoor dat de verkeersregelaars goed voorbereid en geïnformeerd aan hun taak beginnen. Hun expertise en methoden verzekeren dat alle verkeersregelaars de benodigde kennis en vaardigheden bezitten om hun rol tijdens evenementen effectief en veilig te kunnen uitvoeren.

Meer over het SVNL kan je lezen op hun website.

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.