Digitale uitwisselingsbijeenkomst: Vraag het de Expert – Alles over WBTR en jouw organisatie op 24 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start collecte Nationaal Fonds Kinderhulp

15 april - 20 april

Een warme winterjas, een goed paar schoenen, zwemles, een laptop voor schoolwerk of een fiets… Voor de ruim 300.000 kinderen die in Nederland in armoede opgroeien is dit niet vanzelfsprekend. Voor deze kinderen en jongeren collecteren ieder jaar duizenden collectanten.

Jeugd helpt Jeugdregeling (20%-regeling)

In sommige plaatsen is het erg moeilijk om collecteorganisatoren te vinden. Om jeugd- en jongerenorganisaties te interesseren en bij het werk van Kinderhulp te betrekken, is er sinds 1994 de Jeugd helpt Jeugdregeling.

Dit is een super kans voor jeugd- en jongerenorganisaties om mee te doen en kinderen in armoede te helpen.

Als jouw jeugdvereniging, school of peuterspeelzaal de collecte organiseert, is er iets moois voor jullie. Jullie mogen namelijk 20% van wat jullie ophalen zelf houden. Dit kan als jullie minimaal € 250,- ophalen en het geld op de rekening van je organisatie staat (dus niet op een privérekening).

Iedereen kan meedoen: medewerkers van organisaties, maar ook ouders. Zo krijgen we samen de collecte voor elkaar, ook op plekken waar het anders niet lukt.

Er is ook een 50% regeling.

Dit is voor stichtingen of verenigingen die zich inzetten voor kinderen in armoede. Als jullie meehelpen met de collecte en minimaal € 100 ophalen, mogen jullie de helft van dat geld zelf gebruiken voor projecten voor deze kinderen.

Let op: niet alle organisaties komen in aanmerking. Vraag dit dus eerst na bij je Landelijk Collecte-organisator.

Organisaties die normaal niet met kinderen in armoede werken, maar wel een goed project hebben voor deze kinderen, kunnen ook de 50%-regeling krijgen. Belangrijk is dat jullie laten zien dat het geld echt naar spullen voor deze kinderen gaat, zoals een cadeaupakket of een klimrek in een achterstandswijk. Ook hiervoor moet je eerst overleggen met je Landelijk Collecte-organisator.

In alle gevallen: het geld gaat naar de organisatie, niet naar een persoon.

 

Meer informatie vind je op de website van Kinderhulp.

Gegevens

Begin:
15 april
Einde:
20 april
Evenement Categorie:
Site:
https://kinderhulp.nl/help-mee/help-met-tijd/collecte/