Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

CARE-FREE: voor zorgeloos opgroeien van de jeugd

Ieder kind verdient een zorgeloze jeugd vol veiligheid en liefde.

Helaas is de werkelijkheid voor meer dan 119.000 jongeren in Nederland anders; zij krijgen jaarlijks te maken met kindermishandeling. En dat is slechts het topje van de ijsberg.

CARE-FREE helpt met bewustwording, preventie en vroegtijdige signalering bij professionals, opvoeders en anderen die te maken hebben met jongeren, door kennis en ervaringsdeskundigheid te delen. En als vrijwilliger in het jeugd- en jongerenwerk sta jij in de unieke positie om een lichtpunt te zijn in de levens van deze kinderen.

De gratis CARE-FREE app helpt 

Deze gratis en anonieme app is met zorg ontwikkeld door jeugd- en gezinsprofessionals Naomy en Silvano Rojnik in samenwerking met ervaringsdeskundigen, Burgerkracht Limburg alsook kinderen en jongeren. Het biedt een veilige haven voor jongeren van 10 tot 18 jaar en zelfs daarbuiten. CARE-FREE staat in de frontlinie van de beweging tegen kindermishandeling en is een baken van hoop, gericht op het vergroten van bewustzijn, het voorkomen van mishandeling en het signaleren van de eerste tekenen.

In de app vinden jongeren essentiële informatie over de aard van kindermishandeling en de stappen die je kunt ondernemen als je bezorgd bent over jezelf of iemand anders. Het breekt de mythe dat alle pijnlijke ervaringen ‘normaal’ zijn en verzekert jongeren dat er een plek is waar hun zorgen gehoord en aangepakt worden.

CARE-FREE is ook een bron van kennis en inspiratie voor jou als vrijwilliger

Als vrijwilliger heb je de macht om écht verschil te maken. Door in te zetten op kennis, bewustwording, en open gesprekken, kunnen we samen zorgen voor een veiliger omgeving voor onze jongeren. Daarom geeft CARE-FREE ook voorlichting en training aan jongeren en (aankomende) professionals die direct of indirect met jongeren te maken hebben:

  1. Voorlichting: CARE-FREE creëert bewustzijn door ervaringen te delen en kennis over kindermishandeling te verspreiden, wat jou kan helpen in je interactie met jongeren.
  2. Gastlessen: Een interactieve manier om het thema te verkennen, met aandacht voor de ervaringen van kinderen en jongeren die onveilig opgroeien, en hoe de app hierbij kan ondersteunen.
  3. Training: Verrijk je vaardigheden en kennis om effectief te kunnen handelen in situaties van kindermishandeling, geleid door professionals en ervaringsdeskundigen.
  4. Lesmateriaal: Gebruik de webapplicatie en game app om kindermishandeling op een veilige manier bespreekbaar te maken, na het volgen van een CARE-FREE training.
  5. Gratis Toolbox: Een schat aan materialen en informatie om je te ondersteunen in je belangrijke rol.

Laten we samen zorgen dat ieder kind de kans krijgt om op te groeien in een wereld vol liefde, veiligheid en begrip. Voor meer informatie kan je terecht op de website.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.