Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Training “BedrijfsHulpVerlening” (BHV)

Bedrijfshulpverlening kan het verschil maken als er een incident of calamiteit is binnen jouw organisatie. Tijdens de training BHV leer je de verschillende aspecten van eerste hulp, zoals hoe je moet handelen bij bewusteloosheid en het behandelen van wonden, brandwonden, breuken en verstuikingen.

Daarnaast leer je hoe je moet reageren in geval van brand, inclusief het herkennen van de verschillende brandstadia, het gebruik van kleine blusmiddelen en het organiseren van een ontruiming. Reanimatie is in de training BHV opgenomen.

Voor wie is de training BHV bedoeld?

De BHV-training is speciaal ontworpen voor medewerkers en vrijwilligers van organisaties die verantwoordelijkheid dragen voor de veiligheid binnen de organisatie of tijdens evenementen. De training is geschikt voor een groep van minimaal 6 tot maximaal 12 personen.

Doel en resultaat van de training BHV

Het doel van de BHV-training is om deelnemers te voorzien van essentiële vaardigheden en kennis die nodig zijn om effectief te reageren in noodsituaties binnen de organisatie. Na het afronden van de training:

 • Kunnen deelnemers eerste hulp verlenen bij diverse verwondingen en medische noodgevallen.
 • Zijn ze in staat om adequaat te reageren op brandincidenten, inclusief het gebruik van blusmiddelen en het organiseren van een ontruiming.
 • Beschikken ze over de vaardigheden om reanimatie uit te voeren.

Duur en structuur

De training omvat een e-learning theoriegedeelte van ongeveer 8-10 uur, te volgen vanaf elke locatie, en twee praktijkavonden op locatie van elk ongeveer 3 uur. De praktijkavonden bestaan uit een avond eerste hulp (inclusief reanimatie) en een avond brandbestrijding.

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van het NIBHV (Nederlands Instituut Bedrijfshulpverlening)..

Herhaling Training BHV

De herhalingstraining is voor degenen die eerder de BHV-training hebben gevolgd en hun kennis en vaardigheden willen opfrissen. De herhaling omvat twee praktijkavonden met een focus op eerste hulp en brandbestrijding, inclusief een stuk herhaling van de theorie.

Voor wie is de BHV-Herhalingstraining bedoeld?

De herhalingstraining BHV is bedoeld voor degenen die reeds een BHV-certificaat hebben behaald en hun kennis en vaardigheden actueel willen houden.

Doel en resultaat van de training BHV – Herhaling

Het doel van de herhalingstraining BHV is om de kennis en vaardigheden van eerdere deelnemers van de BHV-training op te frissen en te actualiseren. Na de herhalingstraining:

 • Is de eerder opgedane kennis over eerste hulp, brandbestrijding en reanimatie vernieuwd en versterkt.
 • Zijn de deelnemers weer volledig up-to-date met de huidige praktijken en procedures in bedrijfshulpverlening.
 • Zijn ze opnieuw volledig voorbereid om effectief te handelen in noodsituaties binnen hun organisatie.

Duur en structuur herhaling

De herhalingstraining duurt ook twee avonden van elk ongeveer 3 uur.

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van het NIBHV.

 • Training BHV:

  • Duur: E-learning theoriegedeelte (8-10 uur) en twee praktijkavonden (3 uur per avond).
  • Certificering: Certificaat via het NIBHV.
  • Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 12 personen.
  • Kosten: € 99,00 per trainingsavond voor leden; € 395,00 per trainingsavond voor niet-leden; exclusief (her-)certificeringskosten en e-learning à kostprijs p.p. .
  • Aanvraagtijd: Minimaal 8 weken. E-learning dient binnen één maand na aanvang voltooid te zijn. Aanmelding voor certificering één maand voor de training.

   

 • Training BHV – Herhaling:

  • Duur: Twee praktijkavonden (3 uur per avond).
  • Certificering: Certificaat via het NIBHV.
  • Aantal deelnemers: Minimaal 6, maximaal 12 personen.
  • Kosten: € 99,00 per trainingsavond voor leden; € 395,00 per trainingsavond voor niet-leden, exclusief (her-)certificeringskosten à kostprijs p.p. 
  • Aanvraagtijd: Minimaal 8 weken. Aanmelding voor certificering één maand voor de training.

Organisatiebureau HELP is een NIBHV-gecertificeerd opleidingsinstituut, gespecialiseerd in praktijkgerichte EHBO- en BHV-trainingen. Met hun expertise bedienen ze een breed scala aan sectoren, waaronder industrie, zorg, onderwijs, en horeca. De trainingen zijn ontworpen om direct toepasbaar te zijn, waardoor cursisten de opgedane kennis meteen kunnen gebruiken in hun dagelijkse omgeving.

Hun nauwe banden met ziekenhuizen en brandweer zorgen ervoor dat Organisatiebureau HELP altijd up-to-date blijft met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in het veld. Deze benadering garandeert dat cursisten leren volgens de meest actuele standaarden. Bovendien biedt Organisatiebureau HELP Eerste Hulp-dienstverlening bij evenementen, waarbij ze zorgen voor optimale veiligheid en paraatheid.

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.