Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Basistraining EHBO

De basistraining EHBO is een essentiële workshop waarin deelnemers de basisvaardigheden van EHBO leren. De focus ligt op het omgaan met kleine, alledaagse ongevallen. Deelnemers leren symptomen herkennen die geassocieerd worden met specifieke blessures en hoe hierop adequaat te reageren. De training behandelt onderwerpen zoals het omgaan met een bloedneus, verschillende soorten wonden, flauwte, en een omgeslagen enkel. Er wordt ook aandacht besteed aan de EHBO-trommel: de inhoud, de eisen waaraan deze moet voldoen, en hoe te handelen met de beschikbare materialen.

Voor wie is de training bedoeld?

De workshop EHBO is bedoeld voor groepen binnen organisaties die de basisbeginselen van EHBO willen leren. Het is ideaal voor iedereen die zich wil voorbereiden op alledaagse noodsituaties, zowel binnen als buiten een organisatiecontext.

Doel en resultaat van de training

Na het volgen van deze training hebben de deelnemers een solide basis in EHBO-vaardigheden. Ze zijn in staat om symptomen van veelvoorkomende ongevallen te herkennen en weten hoe te handelen in deze situaties. Daarnaast krijgen de deelnemers een certificaat van Jeugdwerk Limburg, wat aangeeft dat ze basiskennis hebben van EHBO. De training biedt een interactieve leerervaring met ruimte voor persoonlijke vragen, waardoor deelnemers met vertrouwen en kennis naar huis gaan.

Duur en structuur

De workshop duurt ongeveer 2-3 uur en vindt plaats op een door de organisatie gekozen locatie.

Certificering

Deelnemers ontvangen een certificaat van Jeugdwerk Limburg.

  • Duur: De workshop duurt ongeveer 2-3 uur en vindt plaats op een door de organisatie gekozen locatie.
  • Certificering: Deelnemers ontvangen een certificaat van Jeugdwerk Limburg.
  • Kosten: € 99,00 per training voor leden; € 395,00 voor niet-leden.
  • Aanvullende informatie: Houd rekening met een aanvraagtijd van minimaal 4 weken voor de workshop.

Organisatiebureau HELP is een NIBHV-gecertificeerd opleidingsinstituut, gespecialiseerd in praktijkgerichte EHBO- en BHV-trainingen. Met hun expertise bedienen ze een breed scala aan sectoren, waaronder industrie, zorg, onderwijs, en horeca. De trainingen zijn ontworpen om direct toepasbaar te zijn, waardoor cursisten de opgedane kennis meteen kunnen gebruiken in hun dagelijkse omgeving.

Hun nauwe banden met ziekenhuizen en brandweer zorgen ervoor dat Organisatiebureau HELP altijd up-to-date blijft met de nieuwste inzichten en ontwikkelingen in het veld. Deze benadering garandeert dat cursisten leren volgens de meest actuele standaarden. Bovendien biedt Organisatiebureau HELP Eerste Hulp-dienstverlening bij evenementen, waarbij ze zorgen voor optimale veiligheid en paraatheid.

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.