Ontdek op 27 mei hoe je inclusief jeugdwerk bevordert in een inspirerende sessie met het Verwey Jonker Instituut.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Samen eten, samen delen: Inclusiviteit aan de eettafel

Samen eten, samen delen: Inclusiviteit aan de eettafel

In jeugdwerk is het belangrijk dat elk kind zich welkom voelt, ook aan de eettafel. Houd jouw organisatie rekening met verschillende eetgewoonten vanwege religie of overtuiging, zoals halal, koosjer, vegetarisch of veganistisch? Met onze tips zorg je ervoor dat niemand zich meer buitengesloten voelt tijdens gezamenlijke maaltijden.

Hoe zorg je dat je iedere jongere aanspreekt in je communicatie?

Inclusieve communicatie voor jeugdwerkorganisaties

Als jeugdwerkorganisatie wil je dat elk kind zich betrokken en gewaardeerd voelt. Een belangrijk onderdeel hiervan is hoe je communiceert. Niet iedereen praat of begrijpt op dezelfde manier, dus hoe zorg je ervoor dat jouw communicatie iedereen aanspreekt? Dit blog geeft praktische tips om je communicatie inclusiever te maken.

Zes praktische tips om discriminatie binnen jeugdwerkorganisaties aan te pakken

Drie praktische stappen om discriminatie binnen jeugdwerkorganisaties aan te pakken

In 2023 ervoer meer dan 10% van de Nederlanders ouder dan 15 jaar discriminatie. Ook binnen jeugdwerkorganisaties is dit een issue, waarbij jongeren zich buitengesloten kunnen voelen vanwege hun afkomst, geslacht of seksuele oriëntatie. Ontdek hoe jouw organisatie een inclusieve omgeving kan creëren waarin elk kind zich welkom en gewaardeerd voelt.

Diversiteit is een feit, inclusie vraagt om actie!

onbeperkt jeugdwerk

Steeds meer mensen vinden het belangrijk dat iedereen dezelfde kansen krijgt om mee te doen in de maatschappij. Het doel van Jeugdwerk Limburg is ook zorgen dat alle kinderen en jongeren kunnen meedoen aan activiteiten die goed zijn voor hun ontwikkeling. Maar wat betekent eigenlijk een ‘inclusieve’ aanpak? Wat moet je daarvoor doen? En hoe zorg je ervoor dat het echt gebeurt?

Digitale uitwisselingsbijeenkomst 25 maart: vraag maar raak

Op 25 maart vindt er weer een digitale uitwisselingsbijeenkomst plaats! Deze keer staat onder de noemer “vraag maar raak” het delen van praktijkervaringen centraal, gebaseerd op onderwerpen en vragen die door de deelnemers zelf worden ingebracht.

Gezocht: casus voorbeelden voor project “Onbeperkt Jeugdwerk”

Tijdens onze digitale uitwisselingsbijeenkomst op 27 mei zal onze speciale gast van het Verwey-Jonker Instituut waardevolle tips en handvatten delen over het omgaan met diverse situaties binnen het jeugd- en jongerenwerk. Maar om deze bijeenkomst extra waardevol te maken, hebben we jouw hulp nodig!

Praktische Gids voor de WBTR in Jeugd- en Jongerenorganisaties

In dit artikel gaan we het hebben over een belangrijke wet: de Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen, afgekort de WBTR. Vooral als je betrokken bent bij een vrijwilligersorganisatie die werkt met jeugd en jongeren, is het belangrijk om te weten wat deze wet voor jou en je organisatie betekent.

Veiligheid Binnen Handbereik!

Veiligheid in jeugdactiviteiten​

Veiligheid is heel belangrijk, vooral voor organisaties die met jeugd en jongeren werken. En het kan best ingewikkeld zijn om alles goed te regelen. Daarom helpt Jeugdwerk Limburg jouw organisatie. Samen zorgen we voor een veilige plek voor iedereen.