Kom naar de Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk op 10 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Krachtige Vrijwilliger Organisaties

sterke vrijwilligersorganisaties-jeugd-en-jongerenwerk

De vitaliteit van een organisatie is een maatstaf voor haar veerkracht. Om deze vitaliteit te maximaliseren gaan we het gesprek aan, gericht op belangrijke aspecten zoals ledenstabiliteit, accommodatiekwaliteit, financiële gezondheid en een helder verenigingsbeleid. We willen de uitdagingen identificeren waar onze leden tegenaan lopen en bepalen hoe we hen beter kunnen ondersteunen. Of het nu gaat om het ontwikkelen van specifieke formats, het bieden van praktische tools of het leveren van gestructureerde ondersteuning. Hiermee willen we een krachtige en vitale jeugdwerksector in Limburg te realiseren!

Onbeperkt jeugdwerk

Onbeperkt Jeugdwerk - inclusie en diversiteit

Wij geloven dat ieder kind de kans moet krijgen om mee te doen aan activiteiten, ongeacht eventuele beperkingen. Of het nu gaat om belemmeringen op basis van afkomst, lichamelijke of geestelijke capaciteiten, financiële situatie, geaardheid of het ontbreken van een lidmaatschap. Wij streven naar een jeugdwerk waarin deze factoren geen drempel vormen voor deelname.

Veiligheid Binnen Handbereik!​

Veiligheid in jeugdactiviteiten​

Veiligheid is heel belangrijk, vooral voor organisaties die met jeugd en jongeren werken. Dan best ingewikkeld zijn om alles goed te regelen, daarom helpt Jeugdwerk Limburg jouw organisatie. Samen zorgen we voor een veilige plek voor iedereen.

Tussendoor trek? Kies een gezonde snack

omdenken in het maken van voedselkeuzes

In Nederland kampt 16% van de kinderen tussen 4 en 20 jaar met overgewicht’ (Cijfers over overgewicht, 2022). Jeugdwerk Limburg zet zich in om deze zorgwekkende trend tegen te gaan door jeugdwerkorganisaties te stimuleren om gezondere voedingskeuzes te maken. Hiervoor bundelen we praktische en betaalbare voedingstips van leden en het JOGG, gericht op gemakkelijke implementatie. Deze tips zijn ontworpen om zowel tijd, geld als inspanning te besparen, terwijl ze bijdragen aan een betere voedselkwaliteit met een minimale behoefte aan instructie.

Jongeren en vrijwilligerswerk

Jongeren en vrijwilligerswerk

Bij Jeugdwerk Limburg stimuleren we jongeren om de waarde van vrijwilligerswerk in jeugdorganisaties te ontdekken. Via workshops op middelbare scholen en binnen het beroepsonderwijs dragen we bij aan de maatschappelijke stageplicht. We werken actief samen met scholen die deze plicht al uitvoeren, om zo ook andere scholen te inspireren en bij te dragen aan het werven van vrijwilligers voor lokale jeugdorganisaties.

Iedere Kern Verdient Open Jeugdwerk!

Iedere kern verdient open jeugdwerk

In dit project richt Jeugdwerk Limburg zich op het begeleiden van initiatiefnemers bij de oprichting van open jeugdwerkorganisaties in hun eigen gemeenschappen. Wij leiden deze initiatiefnemers op om de regie te nemen. Tegelijkertijd instrueren we gemeenten en welzijnsorganisaties over hoe zij deze initiatiefnemers effectief kunnen ondersteunen.