Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Documentaire ‘Gedraag Ow’ als (educatief) hulpmiddel voor omgaan met geweld

De documentaire ‘Gedraag Ow’ graaft diep in het verhaal van verlies en vriendschap na de tragische dood van Guus Janssen (21), die tijdens carnaval 2022 werd doodgestoken in Horst. De Stichting ‘Gedraag Ow’ en de makers van de gelijknamige documentaire, koesteren een gedeelde missie om de aangrijpende documentaire ‘Gedraag Ow’ bij zoveel mogelijk jongeren te brengen.

De documentaire

Guus Janssen was een allemansvriend die geliefd was bij velen, en zijn verlies heeft een diepe leegte achtergelaten in de harten van de mensen die hem kenden. “Gedraag Ow” volgt vier van zijn beste vrienden en belicht hun unieke banden met Guus. De documentaire neemt de kijkers mee op een emotionele reis waarbij ze getuige zijn van de ongelooflijke veerkracht van deze vrienden en de verschillende manieren waarop ze proberen om te gaan met het verdriet en het verlies dat zinloos geweld heeft veroorzaakt. 

Delano was erbij toen het gebeurde en worstelt met schuldgevoelens. Joep zocht zijn toevlucht in alcohol. Ibi lacht alles weg om het leed maar niet onder ogen te hoeven komen, en Bram ging in therapie. Samen proberen ze het verlies om te zetten in iets moois en richten ze een stichting op om zinloos geweld bespreekbaar te maken. De documentaire biedt een diepgaand inzicht in de complexiteit van rouwverwerking en vriendschap, terwijl het ook de kracht van samenhorigheid toont. 

De documentaire ‘Gedraag Ow’ kun je als (educatief) hulpmiddel gebruiken om het onderwerp geweld en/of zinloos geweld en de impact van impact binnen het bredere thema veiligheid binnen je organisatie bespreekbaar te maken.

Ben je geïnteresseerd in het gebruik van deze documentaire als educatief hulpmiddel dan nodigt de Stichting ‘Gedraag Ow’ je van harte uit om dit formulier in te vullen. Zodra zij de gegevens hebben ontvangen zullen ze zo snel mogelijk contact opnemen om de details verder te bespreken. 

Kijk voor nog meer informatie op https://www.gedraagow.nl/.

Thema Veiligheid Jeugdwerk Limburg

Het thema veiligheid is een belangrijk speerpunt binnen Jeugdwerk Limburg.

Hebben jullie hulp nodig bij het opstellen van gedrags- en omgangsregels voor je organisatie? Of is er behoefte aan een vrijblijvend adviesgesprek over onderwerpen binnen het thema veiligheid of een veiligheidscheck van je organisatie? Of ben je op zoek naar tips binnen dit thema? Neem dan contact op met Jeugdwerk Limburg! Wij hebben een zeer uitgebreid advies-, informatie- en trainingsaanbod binnen het thema veiligheid.

Kijk voor uitgebreide informatie op in onze gratis veiligheidswijzer, bij de praktijkegerichte scholingen of neem contact met ons op per telefoon op nummer 0475 – 315 151 of per e-mail via info@jeugdwerklimburg.nl.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.