Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week voor de Gezonde Jeugd

10 juni - 15 juni

Wist je dat…

  • …15% van de kinderen nooit buiten speelt?
  • ….de belangrijkste barrières voor kinderen om buiten te spelen zijn: saaie speelplekken en liever binnen spelen.
  • …de meest favoriete speelplekken voor kinderen het schoolplein, de tuin en natuur/bos zijn?
  • …kinderen tegenwoordig 6 keer minder buiten spelen dan hun ouders?
  • …we iedere week maar liefst 99 suikerklontjes aan toegevoegde suikers binnen krijgen?
  • …overgewicht het meest voorkomt bij kinderen en jongeren met een niet-westerse migratieachtergrond?

Een (on)gezonde leefstijl wordt beïnvloed door talrijke factoren buiten de gezondheidssector zoals, voedingsaanbod, de openbare ruimte, huisvesting, de gezinssituatie, opleidingsniveau, de schoolomgeving en/of de media.

Over de Week van de gezonde jeugd

Elk jaar vraagt Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) samen met gemeenten en partners met activiteiten door heel Nederland aandacht voor een toekomst waarin iedereen gezond kan opgroeien. Want een gezonde toekomst begint bij een gezonde jeugd. Daar komen jij als vrijwilliger ook in beeld, bijvoorbeeld welke tussendoortjes serveren jullie? En hoe vaak organiseren jullie activiteiten met bewegen in de buitenlucht?

Doe ook mee!

Buitenspeeldag op juni

Buiten spelen, sporten en bewegen zijn goed voor de ontwikkeling van kinderen. Sterker nog: het is cruciaal voor hun fysieke, mentale en sociale ontwikkeling. Met de Buitenspeeldag vragen wordt aandacht gevraagd voor dit thema. En stimuleren we kinderen en jongeren om naar buiten te gaanMeer informatie.

Toolkit met activiteiten

Voor iedereen die zelf activiteiten voor kinderen en/of jongeren organiseert, stelt Jantje Beton een toolkit ter beschikking op haar website. Die zit namelijk boordevol sport- en spelinspiratie en praktische tips. Bekijk alle activiteiten.

De Nationale Suiker Challenge

7 dagen gezond eten en drinken zonder toegevoegde suikers: dat is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Meedoen is goed voor je gezondheid, verrassend lekker en helemaal gratis. Schrijf je in en ontvang direct inspiratie om lekker en gezond te leven zonder toegevoegde suikers. Meer informatie.

Jeugdwerk Limburg gaat in samenwerking met JOGG, JongNL Limburg, Scouting Limburg en Speeltuinwerk Limburg weer aan de slag!

De leukste spel- en activiteiten tips

Zoek je extra inspiratie om jouw clubavond, bijeenkomst, kamp of bivak vorm te geven? Neem dan een kijkje bij onze Programmatips!

Gegevens

Begin:
10 juni
Einde:
15 juni
Evenement Categorie:
Site:
https://weekvoordegezondejeugd.nl/

Organisatoren

Jeugdwerk Limburg
JOGG