Digitale uitwisselingsbijeenkomst: Vraag het de Expert – Alles over WBTR en jouw organisatie op 24 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Thema avond Helse Liefde op 18 maart

Klinkt “loverboys” je bekend in de oren? Of denk je misschien: “Dat gebeurt niet in mijn omgeving”? Think again! Mensenhandel is dichterbij dat je denkt. Stichting Expertisebureau Helse Liefde richt zich voornamelijk op seksuele en criminele uitbuiting. Dit is niet alleen een probleem in de grote steden. Het is ook bij jou in de buurt: in de wijk, op school, binnen het tiener- en jongerenwerk, in het uitgaansleven en zelfs via social media. Het gebeurt hier, nu en ieder moment van de dag.

Van het ogenschijnlijk onschuldig afsluiten van leningen en abonnementen tot meer ernstige zaken zoals gedwongen prostitutie, drugs runnen, heling en diefstallen. En het zou zomaar kunnen dat je er, zonder dat je het doorhebt, al mee in aanraking bent gekomen binnen jouw werk. 

Het doel van deze thema avond is om ervoor te zorgen dat je signalen, die je gaat leren, oppikken en weet wát ermee te doen zodat het niet (meer) aan je neus voorbij gaat.

  • Wanneer? 18 maart 2024, 19.30 – 21.00 uur
  • Waar? ‘t Patronaat Sint Joost
  • Kosten? Gratis voor vrijwilligers van onze leden; €10,00 voor niet-leden 

Wat je kunt verwachten van de themabijeenkomst Helse Liefde:

  • Bewustwording: Mensenhandel is niet beperkt tot de grote steden. Ontdek waar en hoe het ook bij jou kan gebeuren.
  • Inzicht en Herkenning: Leer de werkwijze van deze loverboys kennen en hoe je de signalen van mogelijke slachtoffers kunt herkennen in jouw dagelijkse omgeving.
  • Handelen: Krijg concrete handvatten over hoe je het gesprek kunt aangaan en waar je terecht kunt voor hulp én advies.
  • Verhalen uit de praktijk: Luister naar echte verhalen van een ervaringsdeskundige en begrijp de impact op de levens van jongeren.
  • Interactieve Aanpak: De avond biedt een goede afwisseling tussen theorie en praktische vraagstukken, tussen informatief en interactief.

Deze thema avond is meer dan een informatiesessie; het is een wake-up call. Het is een kans om niet alleen te leren en ervaringen te delen, maar ook om actief een verschil te kunnen gaan maken in het leven van de jongeren die je kent.

We kunnen niet meer wegkijken. Het is tijd om te erkennen dat mensenhandel een groot maatschappelijk probleem is. Op deze thema avond leer je hoe je de jongeren beter kunt beschermen. Want weten hoe je moet handelen kan een wereld van verschil maken.

Meer informatie over Stichting Expertisebureau Helse Liefde lees je op https://helseliefde.nl

Wil je deelnemen aan deze bijeenkomst?

Met het interactieve formulier is aanmelden voor onze evenementen snel en eenvoudig.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.