Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stichting Leergeld

In Nederland groeit 1 op de 12 kinderen op in armoede. Deze kinderen kunnen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn omdat er niet genoeg geld is. Daarom is Stichting Leergeld opgericht. Hun missie: Alle kinderen mogen meedoen! Want nu meedoen is straks meetellen!

Wat doet Stichting Leergeld?

Met 113 lokale Leergeldstichtingen zorgen ze ervoor dat deze kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten. Zo helpen ze bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!

Regionale aanpak van Stichting Leergeld in Limburg

Stichting Leergeld heeft twaalf autonome afdelingen in Limburg die actief zijn in verschillende gemeenten binnen de provincie. Dit zorgt ervoor dat elke afdeling haar eigen werkwijze en procedures volgt. Hierdoor is er geen uniforme methode voor het aanvragen van financiële steun voor kinderen die dit nodig hebben.

In bepaalde gevallen fungeert Stichting Leergeld als intermediair voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur. Dit betekent dat zij vaak het eerste contactpunt zijn voor ouders en verzorgers die ondersteuning zoeken. Elke afdeling binnen de stichting hanteert haar eigen benadering, wat maatwerk mogelijk maakt om zo goed mogelijk aan de lokale behoeften te voldoen.

Waar kun jij als jeugdwerkorganisatie een beroep op doen?

Als jeugdwerkorganisatie  kun je geen beroep op doen op de hulp die Stichting Leergeld biedt, wél kun je ouders doorverwijzen naar de Leergeld Stichting in jouw gemeente. 

Kijk voor meer informatie op de website https://www.leergeld.nl/.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.