Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sint-Maarten vieren

Sint Maarten is een bijzondere dag, vol lichtjes en vreugde, vooral voor kinderen en jongeren. In dit artikel geven we leuke tips en veel inspiratie voor organisaties die werken met jeugd en jongeren om Sint Maarten onvergetelijk te maken.

1. Lampionnen Knutselen: Een lampion maken is een leuke activiteit voor kinderen. Gebruik makkelijke instructies om verschillende lampionnen te maken. Denk aan eenvoudige papieren lampionnen of creatieve lampionnen van gerecyclede materialen.

2. Lichtjes in de Tuin: Versier je tuin of voorgevel met lichtjes en handgemaakte decoraties. Dit maakt de wandelroute voor kinderen nog specialer.

3. Samenwerken met Lokale Ondernemers: Lokale bedrijven kunnen bijdragen door materialen te sponsoren of samen een activiteit te organiseren. Dit versterkt de gemeenschapszin.

4. Sint Maarten in de Hoofdrol: Iemand verkleed als Sint Maarten kan verhalen vertellen en kinderen betrekken bij de festiviteiten. Een echte toevoeging aan de viering!

5. Traktaties Onderweg: Denk aan warme chocolademelk, cakejes of gezonde snacks voor de kinderen. Zorg wel voor veilige en hygiënische manieren van uitdelen.

6. Muziek langs de Route: Muzikanten of zangers kunnen Sint Maarten-liedjes ten gehore brengen. Dit zorgt voor een extra vrolijke sfeer.

7. Workshops voor Jong en Oud: Organiseer workshops waarbij kinderen en ouders samen aan de slag gaan. Dit kan variëren van knutselen tot bakken.

8. Creativiteitswedstrijd: Een wedstrijd voor de mooiste lampion of tuindecoratie kan kinderen stimuleren hun creativiteit te gebruiken.

9. Veiligheid Voorop: Geef tips voor een veilige lampionnentocht en het veilig gebruik van kaarsen en lichtjes.

10. Verhalen en Tradities: Vertel over de achtergrond van Sint Maarten en waarom we dit feest vieren. Dit kan door middel van een verhaal of een informatieve sessie.

Lampionnentocht met een Twist:

Een lampionnentocht kan nog specialer worden door samenwerking met lokale ondernemers. Misschien kan iemand verkleed als Sint Maarten met een paard meelopen, of kan er warme chocomel worden uitgedeeld. Een prijs voor de mooiste versiering maakt het extra spannend.

Sint Maarten is een prachtige gelegenheid om samen te komen en te genieten van de herfst. Met deze activiteiten creëer je een onvergetelijke dag voor kinderen en jongeren.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.