Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Romeinse Katakomben in Valkenburg

Op een interactieve manier kun je kennis maken met de geschiedenis van de Romeinen in Limburg.

Museum Romeinse Katakomben is een uniek erfgoed met een ongekende culturele waarde. De afgelopen jaren is er veel geïnvesteerd in restauratie en vernieuwing en de weg naar een verdere professionalisering.

Museum Romeinse Katakomben wil dat iedereen zich welkom voelt. Voor situaties die erom vragen, maken ze graag een rondleiding op maat. Dit geldt in het bijzonder voor bezoekers met een fysieke beperking, voor wie het gangenstelsel niet altijd even toegankelijk is. Ook bieden zij rondleidingen aan in verschillende talen.

Bekijk de website van Museum Romeinse Katakomben in Valkenburg

Een mystiek ondergronds Labyrinth

Een bezoek aan Museum Romeinse Katakomben is een onvergetelijke belevenis. Dwalend door de onderaardse gangen neemt de gids je mee naar lang vervlogen tijden, naar het Rome uit het vroege Christendom van de derde en vierde eeuw. Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende grafkamers van vooraanstaande Romeinen.

Beleef Rome in één dag!

Je daalt af naar de graven van gewone Romeinse burgers en naar de schitterende, kleurrijke grafkamers van vooraanstaande Romeinen. De rijk versierde crypten – zo’n 25 meter onder het aardoppervlak- zijn overweldigend mooi. De fresco’s openbaren bijzondere verhalen, oude rituelen, en verrassende scènes uit het dagelijkse leven.

Deze inspirerende rondleiding leidt je langs alle hoogtepunten van het ondergrondse Rome. De rondleiding duurt een uur. Je bent iedere dag welkom, je wordt samen met andere bezoekers rondgeleid. Bij groepen van meer dan 8 personen even contact opnemen met de organisatie.

Openingstijden

Zij zijn elke dag geopend!

De gidsen verzorgen 3 rondleidingen per dag. De starttijden zijn:

  • 10:30 uur
  • 12:30 uur
  • 14:30 uur

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.