Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas

Bezig zijn met elkaar in een vrolijke sfeer én een heus ambachtelijk product of kunstwerkje mee naar huis nemen? Hieronder zie je de mogelijkheden die Museum de Kantfabriek biedt voor een onvergetelijke dag!

  • punchen: dat is een droge vorm van vilten, met behulp van een punchnaald in een speciale naaldhouder. De kinderen maken een leuk schilderijtje of tasje.
  • kantklossen: met behulp van een eenvoudige ‘slag’ leren kinderen binnen 10 minuten kantklossen. Er wordt een boekenlegger of (vriendschaps) armbandje geklost.
  • dromenvanger maken: er wordt een web van garen gevlochten in een ring. Daarna wordt het versierd met veren, schelpen en kralen.
  • kumihimo: een Japanse vlechttechniek. Kinderen hebben de keuze uit een armbandje, ketting, sleutelhanger of schoenveters vlechten.
  • sieraden maken: de kinderen maken een kralenketting met kant en kralen.
  • vilten is vet! Kinderen kunnen bijvoorbeeld een bloemenslinger vilten.
  • Op verzoek zijn er ook andere mogelijkheden, afhankelijk van de vaardigheid van de kinderen.

Bekijk alle Kinderworkshops op de website van Museum de Kantfabriek in Horst aan de Maas

Ontdek de Kantfabriek

Overweeg je een bezoek aan ons museum in hartje Horst (N-Limburg)? En wil je vooraf weten wat zich achter de muren afspeelt van de laatste nog werkende kantfabriek uit de twintiger jaren van de vorige eeuw? Neem dan alvast een kijkje op de website. Je zal zien dat het een museum is voor vrouwen en mannen. Zonder in clichés te vervallen: er is volop aandacht voor textiel, maar zeker ook voor techniek. Het ruikt er zelfs naar smeerolie!

Onze gastvrouwen ontvangen je graag voor een rondleiding in het museum. Aangevuld met een kopje koffie en een heerlijk stukje Limburgse vlaai in onze Kant-Ine, garanderen zij je een interessante dag. En vergeet ook de museumwinkel niet voor de leukste (textiel-) snuisterijen!

Openingstijden

Geopend van dinsdag t/m zondag van 13.00 uur – 17.00 uur

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.