Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Politiemuseum in Venlo

In het kader van veiligheid en veiligheidsgevoelens vinden steeds afwisselende exposities plaats rondom actuele thema’s waar je als burger mee te maken zou kunnen krijgen.

Bekijk de website van Politiemuseum in Venlo

Educatief en interessant voor jong en oud

Het Politiemuseum Venlo werkt nauw samen met het Gemeentearchief Venlo. Beiden bewaren materiële getuigenissen van de geschiedenis van Venlo en voelen het als taak dit inzichtelijk te maken voor een breed publiek. Er is bewust gekozen om in het kader van veiligheid en veiligheidsgevoelens steeds exposities rond bepaalde thema’s of bepaalde doelgroepen samen te stellen. In de toekomst kunnen dus projecten rondom doelgroepen als buurtbewoners, senioren, verkeersdeelnemers of winkeliers worden samengesteld. Tevens kunnen projecten worden samengesteld rondom thema’s als drugsgebruik, inbraken/inbraakpreventie, buurtpreventie, pinfraude, computerfraude of tasjesroof. De focus daarbij ligt vooral op educatie. 

Er is dus niet gekozen voor een Politiemuseum waar de gehele collectie tentoon wordt gesteld maar duidelijk voor exposities rondom actuele thema’s. 

Openingstijden:

Je kunt het museum ALLEEN OP AFSPRAAK bezoeken. De afspraak moet minimaal 24 uur van te voren aangevraagd zijn!

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.