Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

NL Doet inschrijven!

Op 10 en 11 maart 2023 organiseert het Oranje Fonds weer NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Misschien ben je met je organisatie al aan het nadenken over klussen en activiteiten. Of misschien ben je nieuwkomer en nog niet (volledig) op de hoogte van NLdoet.

Waarom organiseer Het Oranje Fonds NLdoet?

Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Nog geen vrijwilliger? Dan kun je tijdens NLdoet ervaren hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn. Voor organisaties is het een mooie kans om nieuwe vrijwilligers aan te trekken en natuurlijk om klussen geklaard te krijgen!

Elk jaar organiseert het Oranje Fonds deze grote vrijwilligersactie. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag de handen uit de mouwen te steken daar waar het nodig is.

Waarom meedoen aan NLdoet?

NLdoet is een goed moment om klussen te klaren waaraan je te weinig toekomt. Mensen die jullie accommodatie aanpakken, hulp bij opruimen of schoonmaken, je ziet direct resultaat. Daarnaast zet je je organisatie in het zonnetje en boor je nieuwe netwerken aan.

Wat wordt er vergoed?

 • Ruwe klusmaterialen zoals verf, verfbenodigdheden, hout, gaas en paaltjes voor hekwerken, bomen en struiken, klein ijzerwaar, enzovoort. Vermeld bij de aanvraag nauwkeurig de benodigde hoeveelheden en het aantal ruimtes, zo kunnen het Oranje Fonds de bijdrage goed bepalen.
 • De aanschaf van alleen deze kant-en-klare goederen: kasten die tijdens de klus in elkaar worden gezet, gordijnen en rails die tijdens de klus worden opgehangen, vloerbedekking die tijdens de klus wordt gelegd, lampen en armaturen die tijdens de klus worden bevestigd en opbergbakken voor opruim/sorteerklussen.
 • Huur van hulpmiddelen als ladders, hogedrukreinigers, graafmachines en scheppen.
 • Eten/drinken voor alle harde werkers: maximaal € 50,00.
 • Kosten voor schoonmaakmiddelen, maximaal € 50,00.
 • Kosten voor een high tea of gezellige maaltijd voor sociaal geïsoleerde mensen in jullie buurt of dorp. Bij deze klussen mag je maximaal € 300,00 besteden aan eten en drinken.
 • Om klussen veilig uit te kunnen voeren, mag je dit jaar (naast de € 350,00) voor maximaal € 50,00 aan de volgende beschermende middelen aanvragen: mondkapjes, desinfecterende gel, handschoenen en zeep. Deze 50 euro moet zijn opgenomen in de oorspronkelijke aanvraag. Het is niet mogelijk hier een heroverweging voor aan te vragen.

Let op: Het maximaal aan te vragen bedrag is € 350,00 en voor dit budget geldt: op = op! Dus zorg dat je snel een aanvraag doet!

Hoe klus aanmelden?

Meld je klus aan via: https://mijn.oranjefonds.nl/#nldoet. Het onderstaande heb je nodig om je klus aan te melden:

 • Een duidelijke en enthousiaste omschrijving van de klus;
 • De contactpersoon voor deze klus;
 • Het gewenste resultaat. Waarom deze klus en wie maak je blij;
 • Het aantal vrijwilligers dat je zoekt.

De klus verschijnt vervolgens op deze website. Zo ben je zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers zich via de website aanmelden voor je klus. Laat iedereen in je omgeving ook weten dat jouw organisatie meedoet en dat jullie vrijwilligers zoeken.

Voorwaarden

Aanvragers moeten aan alle onderstaande voorwaarden voldoen:

 • De organisatie is een officiële stichting of vereniging, staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en heeft een eigen bankrekening. Scholen of zorginstellingen moeten in ieder geval een eigen bankrekening hebben. Verenigingen van Eigenaren zijn uitgesloten van deelname.
 • Per adres/locatie kan één financiële bijdrage worden aangevraagd. Dit geldt ook voor locaties waar meerdere organisaties in gevestigd zijn, zoals sportcomplexen of bedrijfsverzamelgebouwen. Als jullie organisatie meerdere kluslocaties heeft, kun je per locatie een bijdrage aanvragen;
 • De organisatie heeft in de statuten geen wervende doelstelling t.a.v. een levensovertuiging;
 • De kosten moeten in verhouding staan tot de klus en de benodigde vrijwilligers. Bij grote klussen wordt eerder het maximale bedrag toegekend dan bij kleine(re).
 • De aanvraag voor een bijdrage wordt ingediend door de sociaal-maatschappelijke organisatie waar de klus plaatsvindt, niet door de organisatie die de vrijwilligers levert.
 • De klus wordt uitgevoerd met inachtneming van de geldende coronamaatregelen.

Mocht je nog vragen hebben over NLdoet, neem dan contact op met het NLdoet team via e-mail: nldoet@oranjefonds.nl of bel tijdens kantooruren: 0900-4488448 (lokaal tarief), of stuur een tweet op @nldoet.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.