Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Museum van Wasrol tot DVD in Venlo

De geschiedenis van beeld en geluid wordt hier zichtbaar en hoorbaar gemaakt. In dit museum wordt de geschiedenis van beeld en geluid zichtbaar en hoorbaar gemaakt.

De collectie bevat vele bijzondere en zeldzame apparaten en is voor iedereen interessant. Tijdens een rondleiding worden vele van deze museumstukken gedemonstreerd. Je ogen en oren zullen wijd opengaan!

Bezoek de website van het Museum van Wasrol tot DVD in Venlo

Cultuurhistorisch erfgoed

Beeld en Geluid, iedereen heeft ermee te maken. Toch is er bijzonder weinig aandacht voor de geschiedenis, voor het behoud van apparatuur. Te weinig wordt beseft dat we het over belangrijk cultuurhistorisch erfgoed hebben, dat een grote invloed heeft gehad op de ontwikkeling van onze huidige samenleving.

De kennismaking met dit stukje technisch verleden inspireert en ontwikkelt creativiteit.

Design

Een belangrijk onderdeel van het museum vormt “design”. Zo zijn te zien ontwerpen van Luigi Colani, Philipp Starck, Achille/Pier Castiglioni, Verner Panton, Marco Zanuso, Richard Sapper, Hans Gugelot, Dieter Rams, Mario Bellini, Le Corbusier, Gustav Peichl etc.

Openingstijden:

Voor groepen vanaf 10 personen is het museum op afspraak iedere dag (maandag t/m zondag) te bezoeken van 9.00 uur tot 19.00 uur. De maximum groepsgrootte is 25 personen. Individuele bezoekers kunnen het museum helaas niet bezoeken.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.