Kom naar de Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk op 10 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Maak kennis met kandidaat bestuurslid Mandy Römkens

Graag stellen wij Mandy Römkens aan je voor als onze kandidaat-bestuurslid bij Jeugdwerk Limburg. Mandy brengt een schat aan ervaring en enthousiasme met zich mee naar ons team, en in dit artikel kan je haar wat beter leren kennen.

Met haar achtergrond in het jeugd- en jongerenwerk, haar kennis van wet- en regelgeving, en haar expertise in het werken met burgerinitiatieven en fondsenwerving, geloven we dat Mandy een waardevolle aanvulling zou zijn voor ons bestuur. Haar passie voor talentontwikkeling van jongeren en haar toewijding aan het versterken van organisaties die met jongeren werken, maken haar een ideale kandidaat om onze missie te ondersteunen. En we zijn ervan overtuigd dat je net zo enthousiast zult zijn als wij over haar betrokkenheid bij Jeugdwerk Limburg.

Wie is Mandy Römkens?

Vanaf december 2023 is Mandy Römkens als penningmeester betrokken bij het bestuur van Jeugdwerk Limburg. Dit doet ze met veel enthousiasme! 

Met haar jarenlange werkervaring in het jeugd- en jongerenwerk, haar kennis van wet- en regeling en haar achtergrond in het werken met burgerinitiatieven en fondsenwerving vormt zij een waardevolle aanvulling op het bestuur van Jeugdwerk Limburg. 

Als oud-jongerenwerker is een van haar passies nog steeds het werken aan talentontwikkeling van kinderen en jongeren. “Als je doet waar je goed in bent en waar je blij van wordt, ligt de wereld aan je voeten!”.

Zij ziet de aanwezigheid van sterke organisaties die werken met en voor jeugd dan ook als een van de belangrijkste investeringen in de samenleving. Of, zoals ze zelf zegt, “jongeren zullen de tijd die ze doorbrengen met jongerenwerkers, bij het jeugdwerk in de wijken, in de speeltuin of tijdens kindervakantiewerk koesteren – het is een ‘core memory’ wat hun jeugd vormt, hun sociale wereld vergroot en waar ze later graag op terugkijken”.

Mandy werkt sinds een half jaar als Dorpscontactpersoon bij gemeente Roerdalen, waar ze inzet op verbinding in de wijken en tussen de inwoners. Ze motiveert en ondersteunt bewonersinitiatieven die samen willen werken om hun wijk mooier en leefbaarder te maken. Ook wordt er ingezet op organisatieontwikkeling – een overheid die ‘Samen Doet’ met inwoners, waarbij ze in haar werk onder andere gebruik maakt van de ABCD-methodiek (Asset Based Community Development). Met als doel eigenaarschap van inwoners en een overheid die loslaat in vertrouwen. 

Met haar passie voor jeugdwerk en haar talent voor verbinding ziet Mandy vol goede ideeën de toekomst van Jeugdwerk Limburg tegenmoet. “Ik kan niet wachten om aan de slag te gaan!”

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.