Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

LONT – uniek jongeren festival in Limburg

In Limburg is een tijd geleden een unieke samenwerking ontstaan tussen een aantal grote jeugd- en jongerenorganisaties en opleidingen, genaamd Young Perspective XL, oftewel YPXL. Het doel van deze samenwerking is om ervoor te zorgen dat jongeren een actieve en zichtbare rol spelen bij het vormgeven van beleid. De inzet is om hun positie in Limburg te versterken en hun stem nadrukkelijker te laten klinken binnen de maatschappij en democratische processen.

Jongeren in de spotlight

Deze inspanning is gericht op een blijvende betrokkenheid. Door nu zelf als kartrekkers op te treden en jongeren tegelijkertijd actief in het proces te betrekken, leggen we de basis voor een toekomst waar zij zelf de regie in handen hebben.

Het uiteindelijke doel is dat jongeren, op basis van hun eigen kracht en initiatief, een sleutelrol gaan spelen in het vormgeven van zowel hun persoonlijke toekomst als die van de samenleving in het algemeen. Naast dat er een enquête uitgezet is onder de jongeren, willen we ook het jong zijn in Limburg vieren en dat gaat gebeuren op 5 april op het terrein van Weerstand in Roermond.

Een festival van inspiratie en verbinding

Op die dag verandert Weerstand in een uniek, Limburgs event waar jongeren tussen de 12 en 27 jaar samenkomen om te ontmoeten, ontdekken en ontspannen.

Tijdens dit bruisend trefpunt voor jongeren bieden we een podium voor artistieke expressie, het vieren van culturele diversiteit en het versterken van verbindingen. Ons doel is om alle facetten die Limburg rijk is – cultuur, muziek, werk, opleiding, het verenigingsleven, innovatie, duurzaamheid en natuur – in de schijnwerpers te zetten. Hiermee streven we ernaar om een blijvende impact te maken en jongeren een onvergetelijke ervaring te bieden, waarmee we Limburg (opnieuw) op de kaart zetten in de harten van deze jongeren.

Dit unieke festival komt tot stand door een reeks bijzondere samenwerkingen. Zo werken we samen met diverse opleidingen, bedrijven en maatschappelijke organisaties om een uitgebreide opleiding- en banenmarkt te realiseren. Hier kunnen jongeren ontdekken welke spannende en mooie kansen Limburg te bieden heeft op het gebied van opleiding en werk.

Daarnaast leveren instellingen zoals het Huis van de Kunsten, Kunstbende, Pop in Limburg, het Laagland, Toneelgroep Maastricht en verschillende cultuurcoaches een belangrijke bijdrage. Zij bieden jongeren een platform tijdens het festival LONT.

Er wordt ook een speciale ruimte gecreëerd waar jongeren hun talenten en passies kunnen laten zien. Of het nu gaat om bandjes, dansgroepen, theatergezelschappen, rappers, graffiti-artiesten of singer-songwriters, iedereen is welkom om zijn of haar artistieke expressie te delen. En wat extra bijzonder is, is dat er professionals uit de Limburgse sector aanwezig zijn die jongeren kunnen helpen met advies en tips om hun dromen te verwezenlijken.

Doe mee en draag bij

Omdat we willen dat dit écht een festival is voor en door jongeren hebben we jouw hulp nodig! We zijn op zoek naar enthousiaste jongeren die willen meehelpen dit festival tot een succes te maken. Dit is jouw kans om waardevolle ervaring op te doen in de organisatie van evenementen. Interesse? Mail naar lobke@jongnl.nl voor meer informatie.

Download de poster hieronder en hang hem op in je club!

Noteer in je agenda: Het Jongerenfestival van Limburg op 5 april

Ben jij tussen de 12 en 27 jaar oud? Zorg dan dat je 5 april vrijhoudt! Kom naar het festivalterrein van Weerstand in Roermond en vier met ons het jong-zijn in Limburg. De toegang is gratis!

  • Jongeren van 12 tot 27 jaar zijn van harte welkom van 10:00 to 18:00 uur.

Meer informatie vind je op www.lontlimburg.nl

YPXL is een initiatief van Jongeren Netwerk Limburg, Jeugdwerk Limburg, JongNL Limburg, Scouting Limburg, Burgerkracht Limburg, Universiteit Maastricht, en Fontys Hogeschool. Mis deze kans niet om deel uit te maken van dit unieke evenement en te genieten van wat Limburg te bieden heeft!

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.