Kom naar de Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk op 10 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Discovery museum

In dit museum staat alles in het teken van de thema’s aarde, wetenschap, techniek en ontwerp. Dé plek bij uitstek om in het verleden te duiken, het nu te ervaren en te leren hoe de toekomst eruit kan zien. Hier heb je niet alleen een dag plezier maar word je ook een ervaring rijker over hoe we samen onze wereld mooier kunnen maken.

Zijn zij een nieuw museum? Ja… en nee. Je kent ze misschien al onder de noemer van Continium, Cube of Columbus.

Bezoek de website van Discovery museum in Kerkrade

Bedenk, ontwerp en bouw!

Steek je handen uit de mouwen in deze nieuwe, interactieve wisselexpositie van Discovery Museum. Kinderen leren, aan de hand van bijzondere (bouw)projecten van IBA Parkstad, spelenderwijs wat er komt kijken bij het bouwen van een stad. De stad staat nog in de steigers, dus er is werk aan de winkel! Er moeten plannen worden gemaakt, uitgetekend, onderzocht en uitgevoerd. In deze wisseltentoonstelling kruipen kinderen in de huid van de makers van de stad.

Zelf herken je de structuren van Parkstad en maak je kennis met de uitdagingen van gebiedsontwikkeling. Met het komen en gaan van de steenkolenmijnen is er nergens anders een gebied waar de afgelopen eeuw zoveel veranderde. Die verandering kwam de afgelopen jaren in een stroomversnelling door IBA Parkstad. In aanloop naar het IBA Expojaar ontdek je in deze tentoonstelling de verschillende IBA-projecten en hun verhalen.

Aarde theater – revolutie aarde

Het Aarde theater neemt je mee naar een plek zo ver weg, daar zweeft de aarde onder je voeten. Voor even stap je in de voetsporen van een astronaut. Het Aarde theater laat de aarde zien op een manier waarop je haar nooit eerder zag, tijdens een unieke, buitenaardse beleving. Het verandert je blik op onze planeet voorgoed.

Na het intro, een korte voorbereiding op je reis, stap je binnen in een van de meest spectaculaire filmzalen van ons land. In de diepte van een halfronde koepel doemt onze planeet op. Vanaf glazen balkons heb je een geweldig uitzicht op de vertoning van Earth. Our Planet, Our Home. Na deze indrukwekkende ervaring kun je verder op ontdekking door Discovery Museum of ga je door naar de Aarde expo, waar een wisselende expositie, astronauten en andere betrokkenen je verder inspireren.

Science Labs

Nieuwsgierige kinderen leven zich hier helemaal uit op hun eigen staaltje techniek. Voor nieuwsgierige kinderen die graag met hun handen bezig zijn, vormen de Labs één grote speeltuin. Experimenteren, knoeien, uitvinden, bouwen en testen: hier kan het allemaal. Met de keuze uit meerdere zelfbouwprojecten kunnen kinderen van uiteenlopende leeftijden zelf, of onder begeleiding van hun ouders en verzorgers, aan de slag. Onze laboranten zijn altijd in de buurt voor vragen en hulp. Stuitersmurrie maken, een bibberbot bouwen of je eigengemaakte luchtraket afvuren… het project eindigt altijd met een leuk souvenir voor thuis.

Zeker weten?!

Waarom is de hemel blauw? Bestaat geluk? Wat is een zwart gat? Waarom eten mensen snotjes uit hun neus? Waar hangt de ‘cloud’?

We zitten allemaal boordevol vragen. En de ene vraag leidt als snel naar een volgende vraag. Ook de grootste wetenschappelijke ontdekkingen zijn ooit gestart met nieuwsgierigheid en het stellen van een vraag. Maar hoe vinden wetenschappers die antwoorden? Twijfelen ze ook wel eens? Hoe weten ze iets zeker? Wetenschap hoeft niet direct tot resultaat te leiden. Wetenschap kan ook twijfel vergroten en nieuwe vragen opwerpen in plaats van ze te beantwoorden, dat is hoe de wetenschap werkt.

Je ontdekt het zelf in Discovery Museum, een expo vol ontdekkend en onderzoekend leren voor toekomstige wetenschappers en nieuwsgierige wereldburgers van morgen. Zeker weten dat je dit gezien moet hebben!

Openingstijden Discovery museum

  • Maandag gesloten (NB op maandagen in schoolvakanties regio zuid geopend van 11.00-17.00 uur, zie ook onderstaand voor de betreffende data)
  • Dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur


Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.