Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Vrijwilligersbeleid opstellen

Vrijwilligersbeleid opstellen

In jouw organisatie is het werken met vrijwilligers een essentieel onderdeel. Echter, de eisen die aan deze vrijwilligers worden gesteld, worden steeds complexer. Ze moeten niet alleen in staat zijn zelfstandig groepsactiviteiten te leiden, maar ook effectief kunnen omgaan met uitdagende situaties, zoals het begeleiden van lastige kinderen, en zich aanpassen aan nieuwe wet- en regelgeving.

Tegelijkertijd is het vinden van geschikte en toegewijde vrijwilligers een groeiende uitdaging. Dit maakt het des te belangrijker om een sterk en ondersteunend vrijwilligersbeleid te hebben. Een goed geformuleerd beleid toont niet alleen erkenning en waardering voor de inzet van vrijwilligers, maar helpt ook bij het effectief leiden en behouden van deze waardevolle krachten.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor bestuursleden en vrijwilligers van jeugdwerkorganisaties die betrokken zijn bij het opstellen en uitvoeren van vrijwilligersbeleid. Het is vooral nuttig voor degenen die verantwoordelijk zijn voor de werving, training, en het behoud van vrijwilligers.

Doel en resultaat van de training

Deze training is gericht op het ontwikkelen van een effectief vrijwilligersbeleid voor jeugdwerkorganisaties. De focus ligt op het analyseren van de huidige staat van je organisatie en het aanbod van activiteiten.

Je leert over doelgroepbepaling, het creëren van een plan van aanpak voor werving, en het ontwikkelen van aantrekkelijke vervolgactiviteiten. De training benadrukt ook de toenemende eisen die aan vrijwilligers worden gesteld, zoals zelfstandigheid, omgaan met kinderen, en kennis van nieuwe wet- en regelgeving.

Na afloop van de training:

  • Heb je een helder beeld van de huidige uitdagingen en eisen die aan vrijwilligers worden gesteld.
  • Kun je een vrijwilligersbeleid opstellen dat zowel de organisatie als de vrijwilligers ten goede komt.
  • Weet je hoe je vrijwilligers op een waarderende en respectvolle manier kunt aansturen en behouden.
  • Beschik je over de vaardigheden om met de uitdagingen van het vinden en behouden van betrokken vrijwilligers om te gaan.
  • Kun je een omgeving creëren waarin vrijwilligers zich gewaardeerd, ondersteund en gemotiveerd voelen.

Met deze training richt je je op het ontwikkelen van een vrijwilligersbeleid dat niet alleen de organisatie sterker maakt, maar ook bijdraagt aan een positieve en voldoening gevende ervaring voor de vrijwilligers.

Duur en structuur

De training omvat interactieve sessies waarin deelnemers leren door middel van discussie, groepswerk en praktijkvoorbeelden. Er wordt aandacht besteed aan zowel de theorie als de praktische toepassing van vrijwilligersbeleid.

Certificering

Er is geen formele certificering verbonden aan deze training.

  • Duur: Ongeveer 2 uur.
  • Certificering: Niet van toepassing.
  • Aantal Deelnemers: Min. 2 personen en max. 12 personen
  • Kosten: € 99,00 voor leden, € 395,00 voor niet-leden per organisatie.
  • Aanvraagtijd: Minimaal 4 weken voor aanvang.

De training wordt gegeven door de adviseurs van Jeugdwerk Limburg.

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.