Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Stichting Kinder- en Jongerenrechtswinkel Limburg

Stichting Kinder- en Jongerenrechtswinkel Limburg bestaat al sinds 1991. Wij zijn door een aantal kinderrechters, advocaten en officieren van justitie opgericht om kinderen en jongeren juridische bijstand te geven. Volwassenen kunnen immers een beroep doen op het juridisch loket, advocatuur of rechtswinkels, maar voor kinderen is die mogelijkheid er niet aangezien zij in beginsel procesonbevoegd zijn. Omdat onze oprichters zagen dat er wel een grote noodzaak was aan juridische bijstand van kinderen en jongeren hebben zij onze stichting opgericht.

Wat kan Kinder- en Jongerenrechtswinkel Limburg voor jou doen?

Bij Kinder- en Jongerenrechtswinkel Limburg zetten Universitair afgestudeerde juristen en enthousiaste rechtenstudenten welke gespecialiseerd zijn in het jeugdrecht zich belangeloos in voor de rechten van kinderen. Onze werkzaamheden variëren van het voeren van gesprekken, het geven van voorlichtingen en het bijstaan in kind-ouder mediations tot het opstarten van procedures en bijwonen van rechtszittingen. Te denken valt hierbij aan situaties waarin het kind klem zit tussen zijn ouders in een echtscheiding maar ook arbeidsrechtelijke vragen, huurrechtelijke vragen van studenten, verzoeken tot naamswijziging, alimentatievragen en alle overige familierechtelijke vraagstukken. Daarnaast treden een tweetal juristen van de Kinder- en Jongerenrechtswinkel Limburg op als bijzondere curator in jeugdzaken. Hiermee gaat de Kinder- en Jongerenrechtswinkel dus veel verder dan bijvoorbeeld het Juridisch Loket of andere rechtswinkels.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel geeft bijstand en advies aan kinderen en jongeren van 0 tot en met 23 jaar. Ons voornaamste doel is het helpen van kinderen met juridische kwesties, maar uiteraard verwijzen wij de kinderen en jongeren ook door naar hulpverleners en samenwerkingspartners indien dit noodzakelijk blijkt. Dit alles op een zeer laagdrempelige en kindvriendelijke wijze.

De Kinder- en Jongerenrechtswinkel is gelieerd aan en gevestigd in het juristenkantoor van Ayangil Juristen en Mediators te Valkenburg. Dit kantoor is een nichekantoor op het gebied van familie- en jeugdrecht. Mocht de Kinder- en Jongerenrechtswinkel niet voldoende vangnet bieden, staat onze bestuurder mw. mr. Ayangil – te allen tijde ter beschikking om vanuit het juristenkantoor bijstand te bieden.

Heb jij een vraag of kunnen wij jou met een juridische kwestie helpen?

Heb jij een vraag voor ons of kunnen wij jou met een juridische kwestie helpen? Dan ben je bij ons aan het goede adres. Wij zijn telefonisch te bereiken op het telefoonnummer 043-7920017. Je mag ons ook mailen via kjrwlimburg@outlook.com. Dan kijken we samen verder wat we voor jou kunnen betekenen.

Website: Bekijk de website

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.