Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sponsoring in natura

Een effectieve manier voor jeugd- en jongerenclubs om ondersteuning te krijgen is door sponsoring in natura van lokale bedrijven. Dit betekent dat bedrijven niet met geld, maar met goederen of diensten bijdragen aan de activiteiten van de club. Wanneer je als vrijwilliger een duidelijk beeld hebt van wat je nodig hebt voor jouw activiteiten, kun je gericht lokale ondernemers benaderen voor hulp.

Welke materialen kun je vragen?

De mogelijkheden voor sponsoring in natura zijn divers en afhankelijk van de behoeften van je club. Hier zijn enkele ideeën:

  • Reststoffen en resthout: Ideaal voor knutselactiviteiten of het bouwen van decoraties.
  • Verkleedspullen: Nuttig voor evenementen zoals themafeesten of toneelvoorstellingen.
  • Pallets en verf: Perfect voor het opbouwen en aankleden van een evenemententerrein.
  • Voedselproducten zoals appels, brood of chips: Handig voor snacks tijdens evenementen of bijeenkomsten.

Naast fysieke materialen kunnen bedrijven ook hun expertise of diensten aanbieden. Dit kan variëren van grafisch ontwerp voor promotiemateriaal tot het beschikbaar stellen van een locatie voor een evenement.

Het voordeel voor lokale ondernemers

Voor lokale ondernemers is sponsoring in natura een manier om hun betrokkenheid bij de gemeenschap te tonen. Het biedt hen de mogelijkheid om hun producten of diensten te promoten en tegelijkertijd een positieve bijdrage te leveren aan de lokale jeugd. Dit versterkt hun imago als maatschappelijk verantwoorde ondernemer.

Samenwerking stimuleren

Het benaderen van lokale bedrijven voor sponsoring in natura creëert ook een gelegenheid voor de clubs om relaties op te bouwen met de lokale ondernemers. Dit kan leiden tot toekomstige samenwerkingsmogelijkheden en een sterkere band tussen de club en de gemeenschap.

Een Win-Win situatie

Sponsoring in natura is dus een win-win situatie: je club krijgt de benodigde materialen of diensten, en de ondernemers kunnen hun maatschappelijke betrokkenheid tonen en hun zichtbaarheid in de gemeenschap vergroten. Dit soort samenwerking draagt bij aan het succes van de activiteiten en versterkt de banden binnen de gemeenschap.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.