Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Acties tijdens activiteiten

Grabbelton

Laat kinderen tijdens een grote activiteit grabbelen voor 1 euro.

Neem een grote regenton, prullenbak of doos en pak deze van buiten leuk in met inpakpapier. Ga naar de Action, prijzenmepper of andere leuke goedkope winkel en haal allemaal cadeautjes ter waarde van maximaal 50 cent. Pak deze cadeautjes in en vul de grabbelton met oude kranten / versnippert papier / balletjes van een ballenbak / schuimpjes of iets dergelijks. 

Tip: zorg ervoor dat de cadeautjes zo wel voor jongens als voor meisjes leuk zijn! 

Gooi de munt in het kopje!

Benodigdheden: een emmer water (helemaal vol) en een klein kommetje of kopje wat je op de bodem van de emmer zet. Verder wat muntjes. Een paar 20 eurocent muntjes is goed om mee te beginnen.

Spelregels: de speler laat een 20 eurocent muntje in de emmer vallen. Hij mag het water niet aanraken. Valt het muntje in het kopje dan heeft de speler gewonnen en krijgt hij 2 muntjes terug. Valt het muntje naast het kopje: jammer!

Het lijkt heel gemakkelijk, maar het muntje dwarrelt naar beneden en de kans dat het in het kopje terecht komt is klein

Tip: Probeer eerst zelf uit hoe het gaat. Is je kopje te groot dan ga je geld verliezen, is het te klein dan kan een speler nooit winnen en verlies je klanten.

Raad de waarde van…..

Laat mensen een gokje wagen voor 50 cent bijvoorbeeld:

  • het aantal snoepjes in de pot
  • het bedrag van de boodschappen op de aanhanger
  • het aantal kerstballen in de kerstboom op het plein
  • het aantal knikkers in de pot

Loterijen

Tijdens clubactiviteiten kan een eenvoudige loterij worden georganiseerd. Voordeel is dat de kopers van de loten ter plekke aanwezig zijn. Je hoeft dan niet langs de deuren te gaan om loten aan de man of vrouw te brengen. De trekking en de bijbehorende prijsuitreiking vindt eveneens ter plekke plaats. Dit scheelt voor de vrijwilligers van de club een heleboel tijd en energie. Vaak is het ook gezelliger, dan wanneer je in een krantje moet lezen of je gewonnen hebt. Potentiële kopers van loten stimuleren elkaar onderling om te kopen. Aan de deur is het gemakkelijker om ‘nee’ te zeggen.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.