Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Scouting Limburg

Scouting draagt bij aan de persoonlijke ontwikkeling van jongeren: via spel en avontuurlijke activiteiten worden meiden en jongens uitgedaagd om onder toenemende verantwoordelijkheid en afnemende begeleiding zich persoonlijk te ontwikkelen. Bij Scouting ontwikkelen kinderen en jongeren dan ook talloze competenties die belangrijk zijn in ieders leven: samenwerking, leiding nemen, rekening houden met elkaar, improviseren en organiseren zijn hiervan slechts enkele voorbeelden.

Deze kinderen en jongeren worden elke week begeleid en ondersteund door vrijwilligers. Scouting Limburg biedt deze vrijwilligers de gelegenheid de competenties te ontwikkelen die nodig zijn om hun functie op verantwoordelijke wijze te vervullen. Via spel, ontwikkeling en verbinding.

Daarnaast organiseren ze trainingen, provinciale activiteiten of werken mee in maatschappelijke projecten. Hierbij worden ze ondersteund door een team parttime beroepskrachten.

Website: scoutinggroepen in Limburg

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.