Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Online cursus fondsenwerving

Deze online cursus fondsenwerving is een praktische leidraad voor iedereen die betrokken is bij het werven van fondsen voor projecten, of het nu gaat om vrijwilligers, penningmeesters, medewerkers van professionele organisaties of actieve buurtbewoners.

De cursus biedt inzicht in het succesvol vinden van financiering voor diverse projecten. Door middel van videomateriaal en een uitgebreid cursusdocument leer je stap voor stap hoe je een overtuigende aanvraag kunt indienen bij fondsen, zoals VSBfonds.

Voor wie is deze training bedoeld?

De cursus is ontworpen voor een breed publiek: van vrijwilligers en penningmeesters tot professionals in diverse organisaties en actieve buurtbewoners. Het is bijzonder geschikt voor iedereen die meer wil leren over de grondbeginselen van fondsenwerving en hoe succesvol aanvragen te doen bij fondsen.

Doel en resultaat van de training

Na het voltooien van deze training:

 • Begrijp je de fundamentele stappen in het proces van fondsenwerving.
 • Weet je hoe je een effectieve aanvraag kunt indienen bij fondsen.
 • Kun je de opgedane kennis toepassen om financiering voor je projecten te verkrijgen.
 • Heb je toegang tot een reeks praktische tips en strategieën die je kansen op succes bij fondsaanvragen vergroten.

Duur en structuur van de training

De cursus bestaat uit een serie videomodules die je door de belangrijkste stappen van het aanvraagproces leiden. Elke module richt zich op een specifiek aspect van fondsenwerving, waardoor je een compleet overzicht krijgt van het gehele proces.

Naast de videocursus is er een downloadbaar PDF-document beschikbaar voor verdere studie en naslag. Dit PDF-document hebben we hieronder al voor je toegevoegd.

Certificering

Er is geen formele certificering verbonden aan deze online cursus.

Training aanvragen

Vrijwilligers kunnen direct starten via het gratis online platform van het VSBfonds. Je hoeft hiervoor geen trainingsaanvraag in te dienen bij Jeugdwerk Limburg.

 • Duur: Zelfstudie
 • Certificering: Geen
 • Aantal Deelnemers: Onbeperkt
 • Kosten: Gratis
 • Aanvraagtijd: Geen aanvraagtijd, direct beschikbaar via Online cursus fondsenwerving.

 

VSBfonds, een voorvechter van sociale cohesie en culturele rijkdom, heeft als missie het vormgeven van een samenleving waar diversiteit, inclusiviteit en creativiteit centraal staan. Dit fonds zet zich in voor het realiseren van een gemeenschap waarin mensen van verschillende achtergronden en culturen elkaar ontmoeten, inspireren en met elkaar in verbinding staan. Door het ondersteunen van sociale en culturele initiatieven, alsook door het verstrekken van studiebeurzen, draagt VSBfonds bij aan de ontwikkeling van een eerlijke en verbonden maatschappij.

De kernpunten van VSBfonds zijn:

 1. Sociale Inclusie: VSBfonds streeft naar een samenleving waarin iedereen, ongeacht achtergrond of cultuur, eerlijke kansen krijgt om vooruit te komen en actief bij te dragen.

 2. Ondersteuning van Maatschappelijke Initiatieven: Door financiële en praktische ondersteuning te bieden aan projecten op het gebied van sociaal-maatschappelijke ontwikkeling en kunst en cultuur, verrijkt VSBfonds de samenleving.

 3. Bevordering van Onderwijs en Ontwikkeling: Met internationale studiebeurzen voor maatschappelijk betrokken studenten draagt VSBfonds bij aan de vorming van toekomstige leiders en vernieuwers.

 4. Stimulering van Leerprocessen: VSBfonds gelooft in de kracht van leren en zelfontwikkeling, zowel individueel als collectief.

 5. Samenwerkingsbevordering: Door netwerken te smeden en gelijkgestemde organisaties en individuen met elkaar te verbinden, creëert VSBfonds synergie en wederzijdse leerervaringen.

 6. Proactieve Maatschappelijke Betrokkenheid: VSBfonds neemt het voortouw in het adresseren van maatschappelijke uitdagingen op regionaal en landelijk niveau, wanneer zij dit noodzakelijk acht.

Als trainer brengt VSBfonds een schat aan ervaring en kennis op het gebied van maatschappelijke betrokkenheid, sociale ontwikkeling en culturele verrijking. Hun aanpak is gericht op het stimuleren van groei en verbinding, zowel binnen kleine gemeenschappen als in de bredere maatschappij. Door hun inzet worden deelnemers aangemoedigd om actief bij te dragen aan een inclusievere en creatievere wereld.

Boek deze training

Vul hieronder je gegevens in en wij nemen binnen 48 uur contact met je op om alle details samen met je door te nemen.

Gerelateerde trainingen

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.