Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week van respect

4 november - 10 november

Iedere organisatie kent wel de kinderen die het normaal vinden dat de leiding de spullen opruimt, of pubers die vinden dat pesten er nu eenmaal bij hoort, of ouders die vinden dat ze alles mogen roepen vanaf de zijlijn. Allemaal voorbeelden die aangeven dat respect niet iets van alle dag is.

Mede daarom organiseert de Respect Education Foundation jaarlijks de Week van Respect in de tweede week van november. Tijdens deze week staat respectvol zijn in de schijnwerpers: respect voor jezelf, elkaar en de omgeving waarin je leeft.

De Week van Respect: Samen Bijdragen aan Respect

In de Week van Respect richten wij ons op jongeren: de generatie van de toekomst. Want wat zij jong leren, nemen zij de rest van hun leven mee. De leefwereld van jongeren speelt zich naast school en de sportclub, ook af op straat en bij jongerenwerk organisaties.

Jongerenwerkers spreken de taal van jongeren en zetten zich iedere dag in om activiteiten te organiseren voor jongeren, met hen in gesprek te gaan en hen te ondersteunen. Respectvol samenleven vormt de rode draad in hun werk.

Speciaal voor jongerenwerkers heeft de Respect Foundation materialen ontwikkeld, waaronder speciaal lesmateriaal, gastlessen en activiteiten, om samen met de jongeren mee aan de slag te gaan en hen volop te activeren. Doe mee aan de Week van Respect en zet het thema respect éxtra in de schijnwerpers, ambulant of bij jullie op locatie. Zo kunnen wij samen bijdragen aan een inclusieve samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en aan deelneemt.

Volg de Week van Respect online via Twitter/X, TikTok, Instagram of Facebook en gebruik ook #weekvanrespect in je eigen posts!

PS: wist je dat Jeugdwerk Limburg samen met Jong NL een training heeft voor kinderen vanaf 12 jaar waarbij het thema ‘Respect’ centraal staat? Ingegaan wordt op vooroordelen, het beeld over jezelf, je houding naar anderen toe en de verhoudingen onderling. Nieuwsgierig geworden? Bekijk de training Scherp!

Website: Week van Respect downloads

Gegevens

Begin:
4 november
Einde:
10 november
Evenement Categorie:
Site:
https://weekvanrespect.nl/