Neem deel aan het Online vragenuur met bestuur en maak kennis met Mandy Römkens op 22 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week van het Gehandicapte kind

11 november - 16 november

Stel je eens voor dat je geen vrienden hebt. Niet eentje. Hoe zou dat voelen? Met de Week van het Gehandicapte Kind wordt er aandacht gevraagd voor de problematiek van kinderen met een handicap. Dit alles met als ultiem streven dat er over 20 jaar geen enkel gehandicapt kind meer zonder vriendjes zit.

Stichting het Gehandicapte Kind

Een samenleving waarin elk kind vriendjes heeft en geen gehandicapt kind alleen hoeft te spelen – dat is het ideaal van Stichting het Gehandicapte Kind. De meeste kinderen leren leven met hun beperking. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen doen en zich daardoor eenzaam voelen. Met steun van donateurs en vrijwilligers helpt Stichting het Gehandicapte Kind om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken. Zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen en vrienden maken. Met als doel: geen kind zonder vriendjes!

Overweeg jij mee te helpen?

Daar zouden ze heel blij mee zijn! Hoe meer mensen meehelpen, hoe hoger de opbrengst. Daarmee zorgen we er samen voor dat kinderen met een handicap mee kunnen doen. In de speeltuin, op de sportvereniging en op school. Benieuwd naar welke projecten de opbrengst gaat? Bekijk hier een overzicht.

Collecteren bij jou in de buurt

Als collectant lever je met een paar uurtjes van je tijd een belangrijke bijdrage aan het werk van Stichting het Gehandicapte Kind. Tijdens de collecteweek ga je met de collectebus op pad in je eigen straat of wijk. De benodigde materialen daarvoor krijg je van de plaatselijke organisator: een verzegelde collectebus, legitimatiebewijs, folders en natuurlijk tips om de collecte tot een succes te maken.

Heb je vragen over het werk als collecte organisator? Mail dan naar collecte@gehandicaptekind.nl.

50/50-regeling voor projectpartners

Ben jij een van onze projectpartners? Help mee collecteren! Door met de collectebus door de wijk te gaan, ontmoet je buurtgenoten en kan je vertellen over jouw initiatief voor kinderen met een handicap. En de helft van de busopbrengst gaat ook nog eens naar jouw eigen project!

Meer informatie en aanmelden.

Gegevens

Begin:
11 november
Einde:
16 november
Evenement Categorie:
Site:
https://gehandicaptekind.nl/nieuws-en-verhalen/week-van-het-gehandicapte-kind