Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Week van de voedselbanken

14 oktober - 20 oktober

In de wereld van het jeugd- en jongerenwerk weten we als geen ander dat onze jongeren de toekomst zijn. Het is onze taak om hen te begeleiden, te ondersteunen, en te inspireren om uit te groeien tot zelfverzekerde, verantwoordelijke en medelevende volwassenen. Maar laten we niet vergeten dat we ook een verantwoordelijkheid hebben om deze toekomstige leiders te leren over het belang van gemeenschap en mededogen.

De Week van de Voedselbank is een perfecte gelegenheid om deze boodschap in de praktijk te brengen. Het is een moment waarop we niet alleen aan onze eigen clubkas kunnen denken, maar ook aan degenen in onze gemeenschap die het minder hebben. Met bijna 1 miljoen mensen in Nederland die onder de armoedegrens leven, kunnen we als jeugd- en jongerenorganisatie een enorme impact maken.

Waarom de Voedselbank?

De Voedselbanken spelen een cruciale rol in het ondersteunen van mensen in financiële nood door hen te voorzien van voedselhulp. Ze bieden een tijdelijke, maar broodnodige, oplossing voor mensen die het op dat moment financieel niet redden. Dit is niet alleen een kans om voedsel te verstrekken, maar ook om hoop te bieden aan mensen die het nodig hebben.

Hoe kunnen wij helpen?

Als jeugd- en jongerenwerk kunnen we onze energie bundelen om het leven van anderen te verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop we dit kunnen doen:

  1. Sponsoracties: Overweeg om een sponsoractie te organiseren, waarbij de opbrengsten rechtstreeks naar de Voedselbank gaan. Dit kan variëren van een hardloopwedstrijd tot een fietswedstrijd.
  2. Bak- en Kookwedstrijden: Laat jongeren hun culinaire vaardigheden gebruiken om geld in te zamelen. Bijvoorbeeld door koekjes te bakken en deze te verkopen.
  3. Fondsenwervingsevenementen: Organiseer evenementen zoals car washes, rommelmarkten of sporttoernooien om geld in te zamelen voor dit goede doel.
  4. Vrijwilligerswerk: Naast geldinzameling kunnen we als organisatie samen met onze leden ook tijd doneren. Overweeg om een dag vrijwilligerswerk te doen bij je lokale voedselbank.
  5. Bewustwording: Leer jongeren over armoede en voedselonzekerheid. Dit kan leiden tot meer empathie en een grotere betrokkenheid bij dit soort initiatieven.

Doe mee en meld jouw actie aan!

Als je geïnspireerd bent en deel wilt uitmaken van deze beweging, meld dan jouw actie, initiatief, of geniale idee aan op de actiepagina van de Voedselbank: https://www.kominactievoordevoedselbank.nl/. Samen kunnen we echt het verschil maken.

Zoek jij zelf hulp?

Je bent welkom bij een voedselbank in de gemeente waar jij woont. Er zijn 171 voedselbanken en ruim 500 locaties waar je voedsel kunt afhalen. Er zit dus zeker een voedselbank in de buurt die jou kan helpen. Voor meer informatie kan je terecht op: https://voedselbankennederland.nl/ik-zoek-hulp/.

Gegevens

Begin:
14 oktober
Einde:
20 oktober
Evenement Categorie:
Site:
https://voedselbankennederland.nl/week-van-de-voedselbanken/