Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Start collecte Jantje Beton

4 maart - 9 maart

Er zijn te weinig plekken waar kinderen veilig kunnen buitenspelen en dat moet veranderen! Jantje Beton wil dat er meer speelplekken komen die toegankelijk, avontuurlijk, inspirerend en bovenal veilig zijn.

Elk kind moet kunnen buitenspelen, elke dag

Kinderen geven aan dat ze het liefst buitenspelen in de speeltuin. Helaas blijkt uit onderzoek dat ruim een kwart van de speeltuinen binnen vijf jaar zal verdwijnen. Op dit moment spelen er 300.000 kinderen in Nederland nooit of nauwelijks buiten. Deze kinderen kunnen zich daardoor niet goed ontwikkelen.

Dit probleem zal nóg groter worden wanneer er zoveel speeltuinen verdwijnen en kinderen nog moeilijker buiten kunnen spelen. Kinderen hebben weinig tijd, er zijn niet genoeg veilige en natuurlijke speelplekken en ook zijn beeldschermen een grote bedreiging. Help Jantje Beton zodat we er samen voor zorgen dat élk kind in Nederland kan buitenspelen, élke dag!

Collecteren met jouw organisatie

In de week van 4 tot en met 9 maart 2024 is de collecteweek van Jantje Beton. En ook de hele maand maart kun je online helpen. Jouw organisatie helpt mee om méér kinderen nog méér te kunnen laten buitenspelen. De Jantje Beton collecte draagt bij aan buitenspeelprojecten en biedt alle collecterende organisaties 50% van de opbrengst voor de eigen jeugd.

Jouw hulp betekent veel. Met jouw hulp kan Jantje Beton meer speelplekken maken die toegankelijk, avontuurlijk, inspirerend en bovenal veilig zijn.

Aanmelden en collecte regels vind je hier.

Wie kan meedoen?

Scoutinggroepen, scholen, sportclubs, verenigingen, speeltuinen, kinderboerderijen, kindervakantieorganisaties en alle andere verenigingen of stichtingen die zich inzetten voor het jeugdwerk in Nederland, waarbij de collecte-opbrengst bedoeld is voor meer buitenspelen.

Hoe doe je mee?

Door te collecteren natuurlijk, maar ook zijn er tal van andere mogelijkheden. Organiseer een sjoelwedstijd tijdens de Buitenspeeldag of haal oud papier op. Ga cupcakes verkopen of ga een sponsorloop organiseren. Denk aan een stoepranden kampioenschap, online collecteren tijdens de feestdagen. Je kunt altijd op allerlei manieren geld ophalen voor spelen.

Meer informatie vind je op de website van Jantje Beton.

Gegevens

Begin:
4 maart
Einde:
9 maart
Evenement Categorie:
Site:
https://jantjebeton.nl/ik-wil-helpen/collecteer-mee/hoe-werkt-het