Zorg dat je erbij bent! Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Jeugdwerk Limburg op 3 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een voetbal clinic om de clubkas te spekken

Het organiseren van een voetbalclinic kan een lucratieve en inspirerende manier zijn om geld in te zamelen voor je club. Dit concept is niet alleen effectief voor voetbalverenigingen, maar kan ook toegepast worden bij andere sporten. Onlangs organiseerde een voetbalvereniging een bijzondere clinic met een toptrainer. Door kaarten te verkopen voor 5 euro per stuk, en met tweehonderd enthousiaste deelnemers, slaagde de club erin om 1.000 euro te verzamelen. Deze opbrengst werd ingezet voor de aanschaf van nieuwe materialen.

Het zoeken van een geschikte trainer of gast

De sleutel tot succes is het vinden van een aansprekende trainer, sporter, spreker, deskundige of zelfs een Bekende Nederlander die affiniteit heeft met je club of doel. Een beroemdheid of professional kan een grote aantrekkingskracht hebben en daarmee de verkoop van tickets stimuleren. Velen zijn bereid om hun kennis en ervaring te delen, vooral als ze een persoonlijke connectie hebben met de club of het goede doel.

Organisatie en promotie

Een goede organisatie is essentieel. Zorg voor een heldere planning en coördinatie, en promoot het evenement actief binnen en buiten de club. Gebruik sociale media, lokale media en mond-tot-mondreclame om zoveel mogelijk mensen te bereiken. Vergeet ook niet de kracht van een aantrekkelijke poster of flyer.

Een Win-Win ervaring

Niet alleen is een dergelijke clinic een geweldige manier om fondsen te werven, maar het biedt ook een unieke leerervaring voor de deelnemers. Zij krijgen de kans om hun vaardigheden te verbeteren en nieuwe technieken te leren van experts. Voor jongere deelnemers kan het zelfs een onvergetelijke ervaring zijn die hen inspireert in hun sportieve carrière.

Budgetvriendelijke aanpak

De kosten kunnen vaak laag gehouden worden. Als de gasttrainer of spreker een band heeft met de club, zijn ze misschien bereid om hun diensten tegen minimale kosten of zelfs gratis aan te bieden. Een klein gebaar, zoals een flesje wijn of een vergoeding van de reiskosten, kan vaak al volstaan als blijk van waardering.

Een positieve impact

Naast de financiële opbrengsten, draagt een evenement zoals een voetbalclinic bij aan de positieve sfeer en het gemeenschapsgevoel binnen de club. Het is een voorbeeld van hoe sport en gemeenschapszin hand in hand kunnen gaan in het ondersteunen van lokale sportverenigingen.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.