Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Doe mee met MDT

MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Doe je mee met MDT, dan ontdek je jouw talenten en doe je tegelijkertijd iets goeds voor een ander. Daarnaast ontmoet je nieuwe mensen en maak je onze samenleving sterker. Dus, waar wacht je nog op?!  Nog niet helemaal overtuigd? Lees dan eerst meer over wat MDT inhoudt.

Ontdek waar je goed in bent

Tijdens MDT leer je veel over jezelf, over wat je kunt en leuk vindt. Je krijgt een eigen begeleider, volgt trainingen die je zelf interessant vindt en krijgt vaak ook een certificaat. Handig voor je cv, bij het maken van bijvoorbeeld een studiekeuze, de volgende stap voor je toekomst of het vergroten van je netwerk.

Wanneer doe jij MDT?

MDT doe je in je vrije tijd of in een tussenjaar. Soms kan het ook onder schooltijd. Van een paar uur per week tot een paar dagen, dat is jouw keuze. Maak bijvoorbeeld met andere jongeren je eigen televisieprogramma, zet je in voor de natuur of help ouderen bij jou in de buurt. Bijna alles kan. Kies zelf welke MDT bij je past. 

Voor wie is het?

De meeste MDT-trajecten zijn voor jongeren tussen de 12 en 30 jaar en duren in totaal tussen de 80 uur en 6 maanden. Je bent er bij sommige MDT’s bijvoorbeeld één keer in de week mee bezig, en bij andere bijvoorbeeld juist vier keer in de week. Er zijn ook trajecten die korter duren.

Dus ben je tussen de 12 en 30 jaar? Doe mee met MDT en ervaar het zelf! 

Jongerenpanel

Wie bepaalt wat MDT is? Jongeren zelf, natuurlijk. In het jongerenpanel van MDT zitten 23 jongeren tussen de 14 en 24 jaar uit alle hoeken van Nederland. Ze hebben zelf een MDT gedaan of gaan dat nog doen en geven de organisatie hun ongezouten mening. Dankzij het jongerenpanel wordt MDT nog beter.

Maar deelname aan het jongerenpanel is voor jongeren zelf ook waardevol. Ze ontmoeten nieuwe mensen, gaan in gesprek met politici, krijgen trainingen en gaan op bezoek bij MDT-projecten. Zo werken ze aan hun eigen ontwikkeling en vergroten ze hun netwerk. Deelname aan het jongerenpanel is voor sommigen een MDT-traject op zich. De Nationale Jeugdraad in Utrecht begeleidt de groep. 

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.