Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Buitenspeelweek

Jantje Beton vindt het heel belangrijk dat kinderen in hun vrije tijd spelen. Wanneer kinderen spelen, hebben ze op het moment zelf veel plezier. Daarnaast doen ze ook allerlei indrukken en ervaringen op die essentieel zijn voor hun ontwikkeling. Daarom besteedt Jantje Beton veel aandacht aan kinderen die door omstandigheden in de verdrukking dreigen te komen, omdat ze bijvoorbeeld in een achterstandswijk wonen. Juist deze kinderen wil Jantje Beton voorbereiden op een actieve deelname aan onze samenleving. Door kinderen samen te laten spelen, leren ze samenleven!

Tijdens de buitenspeelweek ontwikkelt Jantje Beton een toolkit. Deze zit boordevol sport- en spelinspiratie, praktische tips en promotiemateriaal om zo ook het maximale uit jouw Buitenspeelweek te halen! Denk aan tips voor sport- en spelactiviteiten, een Buitenspeelweek parcours, tipkaarten voor ouders en de digitale brandguide met afbeeldingen om te gebruiken op social media. We wensen je heel erg veel buiten speel-sport-beweeg plezier en natuurlijk een geweldige Buitenspeelweek toegewenst!

Vergeet niet je activiteiten te delen en gebruik #buitenspeelweek en @Buitenspeelweek in je social media posts.

Toolkit

  • Inspiratieboekje: je kan het hele boekje downloaden, maar ook elke tip los. Ze hebben bij elke tip een leeftijdsindicatie aangegeven.
  • Tipkaarten: voor kinderen en jongeren die opgroeien in gezinnen met een laag inkomen is sport en bewegen niet altijd vanzelfsprekend. Gebruik de tipkaarten om ook deze kinderen en jongeren te bereiken en binden aan sport- en beweegactiviteiten.
  • Parcourskaart: volgens de Buitenspelers is dit hét ideale tikkertjesparcours! Hoe ziet die van jou eruit? Zet ‘m uit tijdens de Buitenspeelweek en deel ‘m online.
  • Digitale brandguide: hier tref je diverse afbeeldingen, lettertypes en logo’s om te gebruiken op social media.

Website: Buitenspeelweek

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.