Digitale uitwisselingsbijeenkomst: Vraag het de Expert – Alles over WBTR en jouw organisatie op 24 juni!
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Organiseer een succesvol benefietdiner

Een benefietdiner is niet alleen een geweldige manier om geld op te halen voor jouw jeugd- en jongerenorganisatie, maar ook een kans om betrokkenheid te vergroten en een onvergetelijke ervaring te creëren. Hier zijn enkele praktische tips om jouw benefietdiner tot een groot succes te maken:

 1. Stel Duidelijke Doelen: Bepaal van tevoren hoeveel geld je wilt ophalen met het benefietdiner. Dit helpt niet alleen bij het plannen van het evenement, maar motiveert ook je team en supporters.
 2. Ken Je Doelgroep: Richt je op ouders, leden en mensen die zich betrokken voelen bij jouw organisatie. Zij zullen waarschijnlijk het meest enthousiast zijn om deel te nemen en je benefiet diner te steunen door een stoel te kopen.
 3. Kies de Juiste Datum en Tijd: Kies een datum en tijd die geschikt zijn voor de doelgroep. Zorg ervoor dat er geen andere grote evenementen zijn die concurrentie kunnen vormen.
 4. Creëer Een Unieke Ervaring: Denk na over hoe je de locatie kunt omtoveren tot een bijzondere eetervaring. Thema’s, decoraties en sfeer dragen allemaal bij aan de charme van het evenement.
 5. Vrijwilligers: Betrek je eigen vrijwilligers als bediening en als de ‘koks van de dag’. Maar overweeg ook om lokale chefs of mensen met een speciale band met jouw organisatie uit te nodigen om te helpen.
 6. Verleidelijke Arrangementen: Bied verschillende dinerarrangementen aan, zoals driegangendiners voor twee personen met diverse opties voor drankjes. Houd rekening met verschillende dieetwensen.
 7. Inclusieve Extra’s: Voeg optionele extra’s toe, zoals kinderopvang, het regelen van een taxi of een tafel op het terras. Dit maakt het aanbod aantrekkelijker voor verschillende deelnemers.
 8. Entertainment: Voeg entertainment toe aan de avond. Een bekende gast of artiest kan extra aantrekkingskracht uitoefenen en de sfeer verhogen.
 9. Hou een Veiling: Organiseer een veiling met items of ervaringen die mensen willen bemachtigen. Dit kan variëren van kunstwerken, diensten die je kan doen tot gesigneerde stukken. Eventueel kan je ook aan bedrijven vragen om iets te sponsoren.
 10. Effectieve Promotie: Gebruik sociale media, e-mails en lokale kranten om het benefietdiner te promoten. Vertel het verhaal van jouw organisatie en de impact die donaties zullen hebben.
 11. Dankbaarheid: Vergeet niet om je gasten te bedanken voor hun steun, zowel tijdens als na het evenement. Een persoonlijk bedankje laat zien dat hun inspanningen gewaardeerd worden.
 12. Follow-Up: Houd je supporters op de hoogte van de resultaten en de impact van het benefietdiner. Laat hen zien hoe hun bijdragen het verschil maken.

Met deze tips kun jij een inspirerend en succesvol benefietdiner organiseren om geld op te halen voor jouw jeugd- en jongerenorganisatie. Deze avonden blijken vaak bijzonder effectief wanneer ze plaatsvinden net voor de kerstperiode, omdat mensen dan vaak meer vrijgevig zijn en graag iets willen doen voor anderen tijdens deze feestelijke tijd. Je kunt ook overwegen om het diner rond een bepaald thema te organiseren, wat een extra element van betrokkenheid en plezier toevoegt aan het evenement.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.