Kom naar de Netwerkbijeenkomst voor en met professionals in het welzijnsnetwerk op 10 april.
Jeugdwerk Limburg
Zoek
Sluit dit zoekvak.

7 Warme manieren om je clubkas te spekken deze herfst

De bladeren veranderen van kleur, en de dagen worden korter. De herfst is aangebroken, en het is een uitgelezen kans om je clubkas wat extra liefde te geven. Of je nu betrokken bent bij een sportclub, kindervakantiewerk doet, een jongerenorganisatie bent, of andere gemeenschapsinitiatieven, hier zijn 7 creatieve manieren om geld in te zamelen, speciaal voor dit najaar!

1.Herfstknutselmiddag

Zet een knutselmiddag op voor kinderen waar ze herfstdecoraties kunnen maken. Ouders zullen de gelegenheid om even uit te rusten waarderen, en je kunt een kleine vergoeding vragen voor deelname.

2. Herfstbingo

Niets brengt mensen samen zoals een heerlijke ouderwetse bingo-avond. Verkoop bingokaarten en zorg voor seizoensgebonden prijzen zoals pompoenlantaarns, een lekkere appeltaart of herfstkransen.

3. Halloween Spookhuis

Zet een spookhuis op en nodig iedereen uit voor een griezelig avontuur. Vraag entreegeld en eventueel extra voor “fast-track” toegang of extra attracties.

4. Bladeren ruimen

Bied aan om tegen een vergoeding bladeren op te ruimen in de tuinen van buurtbewoners. Het is een dienst die veel mensen waarderen en je slaat twee vliegen in één klap: je helpt de gemeenschap én vult de clubkas.

5. Filmmarathon

Een filmmarathon met herfst- of Halloween-thema kan een hit zijn. Vraag een kleine toegangsprijs en bied snacks en drankjes te koop aan. Een gezellige avond gegarandeerd!

6. Sponsorwandeling

In plaats van een sponsorloop kun je een sponsorwandeling organiseren door een prachtig herfstbos. Moedig deelnemers aan om zich te laten sponsoren voor elke kilometer die ze wandelen.

7. Talentenjacht

Organiseer een talentenjacht waarbij leden en buurtbewoners hun vaardigheden kunnen laten zien. Van zang en dans tot stand-up comedy, het is allemaal welkom! Deelnemers kunnen inschrijfgeld betalen en het publiek kan stemmen door geld in de “stembox” van hun favoriet te doen.

Met deze activiteiten maak je niet alleen je clubkas blij, maar zorg je ook voor een leuke avond of dag in je gemeenschap. Voor meer inspiratie en handige tips, vergeet niet om ook de andere artikelen in onze online kennisbank te bezoeken. 

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.