Meld je aan voor de Algemene Ledenvergadering Werkplan & Begroting 2025 op 5 september!
Jeugdwerk Limburg
Search
Close this search box.

Organiseer een markt of braderie

Elk jaar zoek je naar nieuwe manieren om geld op te halen voor de clubkas en voor leuke activiteiten te organiseren die je samen met de jongeren kan doen. Heb je er dan wel eens bij stilgestaan dat het niet óf óf is, maar dat je ook beiden tegelijkertijd kan doen met een braderie of markt? Want de traditionele markt of braderie blijft een van de meest effectieve en leuke methoden om beide doelen te bereiken. Dit is niet alleen gezellig en leuk voor de jongeren, maar ook een slimme manier om geld in te zamelen.

Hier zijn een paar marktideeën die je kunt proberen:

De Ouderwetse Rommelmarkt:

Er is iets nostalgisch aan het ronddwalen in een rommelmarkt, zoekend naar verborgen schatten. Organiseer een inzamelpunt of ga langs de deuren om oude spullen zoals speelgoed te verzamelen. Het mooie van een rommelmarkt is dat wat voor de ene persoon rommel is, voor de ander een verborgen schat kan zijn!

Dekentjesverkoop:

De jeugd inzetten als verkoper is altijd een winnende strategie. Kinderen kunnen hun oude kleren, knuffels of speelgoed verkopen vanaf een gehuurde deken of tafel. Het geeft ze een gevoel van verantwoordelijkheid, ondernemerschap en trots. En wie kan nou nee zeggen tegen die hoopvolle gezichtjes?

Kofferbak- en Opritverkopen:

Dit concept maakt het verkopen van oude spullen nog leuker. Mensen komen met hun auto, bus of aanhanger, betalen standgeld en verkopen hun spullen rechtstreeks vanuit hun voertuig. Het toevoegen van een gemeenschapsgevoel aan een garageverkoop kan ook de betrokkenheid vergroten en zorgen voor meer verkeer.

De Vlooienmarkt:

Vergelijkbaar met een rommelmarkt, maar vaak op een grotere schaal. Vlooienmarkten trekken een divers publiek aan en kunnen gemakkelijk worden gepromoot als evenementen met live muziek, eten, workshops en meer.

Carnavalsmarkt:

In plaats van die oude carnavalskleding te laten verstoffen, waarom zou je ze niet verkopen aan iemand die er naar op zoek is? Carnavalsmarkten zijn niet alleen geweldig voor het inzamelen van fondsen, maar ze brengen ook het gemeenschapsgevoel terug in het carnavalsseizoen.

Kerstmarkt:

Als de wintermaanden naderen en de festiviteiten beginnen, is er niets zo magisch als een kerstmarkt. Verlichte kraampjes, de geur van warme choco en specerijen in de lucht, en het geluid van kerstliederen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Hier kunnen handgemaakte cadeaus, kerstdecoraties en winterlekkernijen worden verkocht. Het toevoegen van een entreegeld, of het verkopen van warme dranken en gebak, kan de inkomsten verder verhogen.

Meer dan alleen geld inzamelen

Naast de directe verkoop van spullen is het een ideale gelegenheid om koffie, gebak of zelfs een grabbelton aan te bieden aan de bezoekers. Of je nu kiest voor een traditionele rommelmarkt of een feestelijke kerstmarkt, het organiseren van een markt niet alleen een geweldige manier om geld in te zamelen, maar het brengt ook de gemeenschap samen, schept blijvende herinneringen en bevordert de teamgeest binnen je organisatie.

Updates en nieuwtjes

contact-jeugdwerk-limburg

Heb je vragen of wil je eens kennismaken?
Bel dan het bovenstaande nummer of stuur een mail naar info@jeugdwerklimburg.nl.

Blijf op de hoogte

Ontvang praktische informatie, handige tips en interessante nieuwtjes over het jeugd- en jongerenwerk in Limburg direct in je mail.